Eigen foto

Boerenbusiness Agribusiness Award

Kanshebber Agribusiness Award: Koppert

2 November 2020

De jury van de Boerenbusiness Awards heeft 4 bedrijven met hun product of dienst genomineerd voor de Agribusiness Award 2020. De komende tijd stellen zij zichzelf en het product voor. Vandaag is het de beurt aan genomineerde Koppert Biological Systems met hun Natutec Drone.

Koppert Biological Systems is met hun Natutec Drone genomineerd voor de Agribusiness Award 2020. Tom Vroegop, productmanager Monitoring & Application, mocht afgelopen week de nominatie in ontvangst nemen. "We zijn echt heel trots dat we van de vele deelnemers bij de laatste 4 finalisten zitten. Het is voor ons echt een bevestiging dat we iets moois in handen hebben, waarmee we de boer kunnen helpen om op een duurzame manier voedsel te produceren."

Natutec Drone: ziektes en plagen bestrijden
De innovatie van Koppert Biological Systems is de zogenaamde 'Natutec Drone'. Dit systeem zet met behulp van drones alle roofmijten en insecten van Koppert uit in landbouwgewassen om zo ziektes en plagen te bestrijden. De Natutec Drone bestaat uit een drone, met daaronder een uitzetsysteem (met een reservoir van 13 liter) dat Koppert zelfs ontwikkeld heeft. "Het unieke hieraan is dat we alle roofmijten en insecten tegelijk kunnen uitzetten en levend kunnen overbrengen op het gewas. Daarbij is de drone 20 keer sneller dan de traditionele manier van uitstrooien", vertelt Vroegop.

Koppert Biological Systems hoopt met deze innovatie onder meer in te spelen op de onrust rondom voedselveiligheid en het feit dat het aantal ziekten en plagen door klimaatverandering steeds verder toeneemt. "De lijst met chemicaliën wordt steeds kleiner. Boeren moeten op een andere manier plagen en ziekten zien te bestrijden. Koppert is groot geworden in de binnenteelt, maar op natuurlijke wijze plagen en ziekten bestrijden kan ook in de buitenteelt. De Natutec Drone kan daar op korte termijn aan bijdragen en dus ook bijdragen aan de verduurzaming van de land- en tuinbouwsector."

Uitreiking op 26 november
Ook de jury is onder de indruk van deze innovatie: "Wij zijn van mening dat het om een prachtige innovatie gaat. Door het combineren van bestaande kennis over biologische bestrijding in de kas met moderne technologie voor toepassingsmogelijkheden in het veld, komt een grote en kansrijke markt binnen bereik", aldus juryvoorzitter Aalt Dijkhuizen. 

De volgende stap is dat de 4 genomineerden op vrijdag 6 november een besloten presentatie houden voor de jury. Op 26 november wordt van de 4 genomineerden de winnaar bekendgemaakt. In verband met corona is deze ontknoping digitaal en voor iedereen live te volgen op Boerenbusiness.nl.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Agribusiness Award

Wiedrobot van Andela wint Agribusiness Award

BB TV Agribusiness award

Mini LG Lab maakt vers gras meten toegankelijker

BB TV Patrick Piessens

'Nucrop als mogelijk alternatief voor glyfosaat'

BB TV Twan Claessens

Varkens met antibioticavrij leven verwaarden in keten

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox