StudioPortoSabbia / Shutterstock.com

Nieuws Keurmerk

FDF lanceert coöperatie en keurmerk FarmerFriendly

5 November 2020 - Redactie Boerenbusiness

Farmers Defence Force (FDF) lanceert op 17 november het keurmerk FarmerFriendly. Het eerste keurmerk van boeren aan de handel, aldus de beweging. "Voor ons verdienmodel." Ook komt er een Coöperatie FarmerFriendly waarvan agrarisch ondernemers lid kunnen worden. 

Dit meldt FDF op haar website. Op 17 november heeft de organisatie ook een protest aangekondigd tegen de Omgevingswet, die volgens FDF 'enorme gevolgen en consequenties gaat hebben voor alle Nederlandse burgers en boeren.' In de slipstream van dit protest introduceert FDF ook formeel FarmerFriendly. De organisatie was al een tijdje met de ontwikkeling van dit concept bezig.

Met het keurmerk en de coöperatie beoogt FDF een eerlijker deel van de marge in de keten bij de boer te krijgen. FarmerFriendly wordt een zichtbaar keurmerk voor de groothandel en de supermarkt, waarmee aan klanten zichtbaar wordt gemaakt dat zij een bijdrage leveren aan - zoals FDF omschrijft - "een eerlijke prijs, die de boer verdient."

Ledenlidmaatschapsbewijzen
Aan het concept nemen volgens FDF ook meerdere andere belangenbehartigers deel. Welke dat zijn, maakt de organisatie op de 17de bekend, net als de voorwaarden en de premie waarop de extra verdiensten vanuit FarmerFriendly aan de agrarisch ondernemers zijn gebaseerd. FDF roept boeren op zich kosteloos in te schijven voor deelname aan de coöperatie FarmerFriendly.

Deze coöperatie gaat bij inwerkingtreding ledenlidmaatschapsbewijzen (LLB's) uitdelen, waarop de zogeheten vereveningsbijdrage jaarlijks aan de leden wordt uitgekeerd. Ieder LLB gaat in de toekomst een waarde vertegenwoordigen, aldus FDF.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden