FarmerFriendly

supermarkt Albert Heijn groente

Nieuws Keten

Niet FarmerFriendly, maar boerenketens met supers

Mark van den Oever, voorman van Farmers Defence Force (FDF), kondigde op YouTube aan dat woensdag 10 februari de grote dag van FarmerFriendly ging worden. Het pakte anders uit, de supermarkten lopen niet warm voor het door FDF opgerichte label om de marge voor de boer te vergroten.
10 Februari 2021
graanveld brouwgerst

Opinie Krijn J. Poppe

De geketende boer en het sorteren van winnaars

FarmerFriendly of On the way to Planet Proof? Dagverkoop, poolcontract of vaste-prijs-contract? Vrije mester of contract? Coöperatie of beursgenoteerd? Veiling of contract? Allemaal keuzes van vragers en aanbieders om de relaties in de keten vorm te geven.
12 Januari 2021
trekker band trekkerband

Nieuws Boerenprotest

Blokkade supers: 'onmacht boeren goed te begrijpen'

Boeren hebben het afgelopen weekend en ook vandaag weer diverse distibutiecentra van supermarktketens geblokkeerd. Vanmorgen (maandag) stond een kleine delegatie bij Jumbo-topman Frits van Eerd voor de deur. Retailexpert Laurens Sloot zegt de onmacht van de boeren te begrijpen, maar 'de overheid zet de boeren met de rug tegen de muur.'
14 December 2020
zuivel supermarkt nederland zuivelconsumptie

Nieuws Keurmerk

FDF lanceert coöperatie en keurmerk FarmerFriendly

Farmers Defence Force (FDF) lanceert op 17 november het keurmerk FarmerFriendly. Het eerste keurmerk van boeren aan de handel, aldus de beweging. 'Voor ons verdienmodel.' Ook komt er een Coöperatie FarmerFriendly waarvan agrarische ondernemers lid kunnen worden. 
5 November 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox