Agrifoto

Nieuws Kentekenplicht

Kosten voor kenteken blijven toch beperkt

28 December 2020 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

De kosten voor de identificatie en registratie van nieuwe (land)bouwvoertuigen blijven beperkt. De brancheorganisaties Fedecom, Cumela, BMWT en LTO Nederland melden dat zij een overeenstemming hebben bereikt met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. 

Begin december ontstond ophef over de kosten van het identificeren en registreren van landbouwvoertuigen. De brancheorganisaties vonden het vreemd dat de kosten door de RDW vastgesteld waren op meer dan €200 per voertuig. Medio april schreef minister Cora van Niewenhuizen nog dat de kosten voor januari 2021 €30 zouden bedragen en vanaf 1 januari 2021 €61 per voertuig. Na het schrijven van een brandbrief zijn de organisaties, het ministerie en de RDW nu tot de afspraak gekomen dat de registratie tot 1 juli 2021 op vereenvoudigde wijze kan plaatsvinden.

De fysieke identificatie en technische beoordeling door de RDW (met de bijbehorende voorrijkosten en inspectiekosten) komen tot die datum te vervallen. Dit betekent dat nieuwe landbouwvoertuigen in de periode van 1 januari 2021 tot 1 juli 2021 online geregistreerd kunnen worden. De basis hiervoor vormt de werkwijze en de registratiegegevens zoals die voor de bestaande (land)bouwvoertuigen zijn voorbereid, zo meldt Fedecom.

Zoveel mogelijk digitaal
De identificatie en registratie loopt vanaf juli via een digitale inschrijving. Het plan is erop gericht om het gehele proces zoveel mogelijk digitaal uit te voeren. De RDW verwacht hierdoor, in samenwerking met de sector, op 1 juli klaar te zijn met het traject. De totale besparing voor de sector door de vereenvoudigde registratie wordt door Fedecom geraamd op circa €4,5 miljoen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Abonnee
drent 28 December 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/agribusiness/artikel/10890502/kosten-voor-kenteken-blijven-toch-beperkt]Kosten voor kenteken blijven toch beperkt[/url]
tja besparing?? Kan allemaal digitaal dat is al mooi maar wat het uiteindelijk allemaal toevoegt is mij een raadsel, ja het gaat weer geld kosten dat is het enige wat ik mij kan bedenken.
Abonnee
truus 28 December 2020
mooi dat alles recht getrokken word met de rest van europa...en een zege voor de handel...verkoop je een gebruikte trekker richting belgie of Duitsland dan had je geen eens uitvoer papieren....moet je na gaan als je zo met je auto zaken moest regelen toch niet meer van deze tijd!!??? en voor de grensboeren ook eens eindelijk een officiële kenteken...is best lang die grens....Groningen....Zeeland....
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox