Trekkerkenteken

trekker

Nieuws Financieel

Nog 2 dagen voor kentekenregistratie trekker

Vanaf 1 januari geldt er een kenteken – en registratieplicht voor (land)bouwvoertuigen. Wie zonder kenteken de weg op gaat, zal niet beboet worden. Vanwege de administratieve druk hebben de minister van Infrastructuur en Waterstaat en die van Justitie een coulanceperiode van een half jaar ingesteld.
29 December 2021
kenteken

Nieuws Techniek

Helft landbouwvoertuigen heeft nog geen kenteken

Naar schatting zijn er nog 250.000 trekkers, oogstmachines en getrokken machines die niet voorzien zijn van een kenteken. Dat meldt de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). In de laatste 11 weken van het jaar betekent dat topdrukte wanneer iedereen nog snel een kenteken aan moet vragen. Volgens de RDW zijn alle regels nog altijd niet bij iedereen duidelijk.
15 Oktober 2021
kenteken

Nieuws Kentekenplicht

Kosten voor kenteken blijven toch beperkt

De kosten voor de identificatie en registratie van nieuwe (land)bouwvoertuigen blijven beperkt. De brancheorganisaties Fedecom, Cumela, BMWT en LTO Nederland melden dat zij een overeenstemming hebben bereikt met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. 
28 December 2020
kenteken

Nieuws Trekkerkenteken

'Minister moet afspraken kosten kenteken nakomen'

De kosten voor de identificatie en registratie van nieuwe (land)bouwvoertuigen moet vastgesteld worden op maximaal €61 per voertuig, zo schrijven brancheorganisaties Cumela, LTO Nederland, Fedecom en BMWT in een brandbrief aan minister Cora van Nieuwenhuizen. 'Ze moet eerdere uitspraken over de kosten van de registratie- en kentekenplicht nakomen.'
2 December 2020
kenteken

Nieuws Trekkerkenteken

Eerste Kamer stemt in: trekkerkenteken definitief

De Eerste Kamer heeft akkoord gegeven op het implementeren van een kentekenplicht voor trekkers en andere landbouwvoertuigen. Na jaren is daarmee de kentekening definitief. Begin dit jaar stemde de Tweede Kamer al in met de plannen.
20 Mei 2020
kenteken

Opinie Niels van der Boom

Kan trekkerkenteken beloftes waarmaken?

Eind januari is een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het dossier trekkerkenteken. Een boekwerk waar de Nederlandse overheid, samen met belangenbehartigers en wegbeheerders, al 15 jaar aan werkt. Het is verre van de laatste episode.
13 Maart 2020
landbouwverkeer

Nieuws Trekkerkenteken

Tweede Kamer stemt in met kenteken voor trekkers

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft zoals verwacht ingestemd met de invoering van het trekkerkenteken. Dat betekent dat per 2025 een ketenplicht geldt voor landbouwvoertuigen die gebruik maken van de openbare weg. Tot die tijd geldt een overgangsperiode.
29 Januari 2020
transport trekker landbouwverkeer verkeer

Nieuws Trekkerkenteken

Kaarten lijken geschud in kentekendebat

Er komt waarschijnlijk toch een kentekenplicht voor trekkers. Dit gaat gepaard met een apk-plicht, snelheidsverhoging en betere toegang tot bepaalde wegen. De Tweede Kamer debatteerde dinsdag 22 januari over de kwestie.
23 Januari 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox