Ulf Wittrock / Shutterstock.com

Nieuws Food

Supermarktketen Aldi investeert in Britse boeren

4 Januari 2021 - Kimberly Bakker

Supermarktketen Aldi maakt bekend dat het over de komende 5 jaar ruim €3,8 miljard gaat investeren in Britse boeren die aan de retailer leveren. De plannen moeten de uitbreiding van de keten in het Verenigd Koninkrijk ondersteunen.

De komende 5 jaar wil retailer Aldi de hoeveelheid grondstoffen, voedsel en dranken die de retailer inkoopt bij Britse boeren flink verhogen. Het is een van de manieren om de rappe uitbreiding van de supermarktketen in het Verenigd Koninkrijk te ondersteunen. Het marktaandeel van Aldi in het Verenigd Koninkrijk is in de afgelopen 10 jaar al gegroeid naar een ruime 8%, maar de keten streeft naar meer.

Daarom heeft het bedrijf besloten om de komende 5 jaar meer dan €3,8 miljard te investeren in de Britse landbouwsector. Verder investeert het bedrijf over 2021 ook omgerekend €550 miljoen in nieuwe en verbeterde winkels, distributiecentra en in de toeleveringsketen. Dit moet ruim 4.000 nieuwe banen opleveren in de landbouwsector. Vorig jaar investeerde Aldi meer dan €8,8 miljard in de Britse landbouwsector. Toen kocht het bedrijf vooral vers vlees, melk en eieren van Britse boeren.

Onmiddellijke betaling verlengd
Daarnaast laat de supermarktketen weten dat het de onmiddellijke betalingstermijnen voor kleine leveranciers tot eind 2021 verlengd. Deze regeling werd ingesteld na de snelle verspreiding van het coronavirus ter wereld, waardoor veel kleine ondernemers financieel in de knel kwamen. Kort gezegd houdt dit in dat de keten de betalingen voor de leveranciers met een jaaromzet van minder dan omgerekend €1,1 miljoen meteen verwerkt als ze zijn ingediend. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden