Verenigd Koninkrijk

pootgoed aardappelen poten

Analyse Aardappelen

Aardappelareaal daalt, maar frites trekt eigen plan

Het aardappelareaal neemt ook in 2022 af in de EU-4 en Polen. Dat er minder consumptieaardappelen worden gepoot staat als een paal boven water. Per segment zijn verschuivingen te zien. In deze jaarlijkse analyse belichten we de zes belangrijkste landen in Europa en wat het aardappelareaal hier doet. Exclusief voor abonnees van Boerenbusiness.
13 April 2022
transport Brexit Engeland

Nieuws Varkens

Verenigd Koninkrijk blijft afnemer van varkensvlees

Hoewel de handel in varkensvlees tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie direct na de Brexit een opdoffer kreeg, lijkt dit effect nu deels tijdelijk te zijn geweest. Dat meldt Rabobank in een rapport.
25 Februari 2022
grond verenigd koninkrijk Boerenbusiness

Nieuws Gene editing

VK zet de eerste stap richting nieuwe veredeling

De regering van het Verenigd Koninkrijk heeft een eerste stap gezet in nieuwe wetgeving rondom gene editing technieken (bijvoorbeeld CRISPR-Cas). Door de weg die het Engels ministerie van landbouw (Defra) in is geslagen na de Brexit wordt het voor wetenschappers in Engeland makkelijker gewroden nieuwe veredelingstechnieken toe te passen.
25 Januari 2022
stop

Nieuws Varkens

Britse overheid verzocht tot boycot vlees uit AVP-landen

Schotse boeren roepen de regering in het Verenigd Koninkrijk op om de import van varkensvlees uit landen met Afrikaanse varkenspest (AVP) direct te stoppen. Mocht het tot een verbod komen, dan kan dit een nieuwe domper voor de Europese varkensvleesmarkt zijn.
23 December 2021
export Brexit verenigd koninkrijk Boerenbusiness

Nieuws Export

Minder export naar VK van landbouwproducten

Over de eerste acht maanden van het jaar is de Nederlandse export van vlees, zuivel, vis, groente en fruit naar het Verenigd Koninkrijk met 8,1% gedaald, tot €2,2 miljard. De totale export van deze goederen groeide wel, met 5,4%.
20 December 2021
supermarkt Engeland verenigd koninkrijk

Nieuws Certificering

Britse boer woedend om misbruik kwaliteitslabel

Al twintig jaar prijkt op veel Britse voedingsmiddelen het Red Tractor Label. Een keurmerk dat consumenten moet overtuigen dat het product in het Verenigd Koninkrijk is geproduceerd, en dat tegen de strengste eisen. Een toenemende groep boeren is ontevreden over het verplichte certificaat. De kosten zijn hoog en in graan wordt er volgens hun mee gesjoemeld.
29 Oktober 2021
aardappelen pootgoed export zakken

Inside Aardappelen

Nieuwe bestemming nodig voor 30.000 ton pootgoed

Het Verenigd Koninkrijk houdt sinds begin juli de grenzen gesloten voor pootaardappelen uit de Europese Unie. Dat betekent dat een andere bestemming gevonden moet worden voor 25.000 tot 30.000 ton pootgoed. Ondertussen blijft Nederland als grootste leverancier hameren op heropening van de Britse markt.
29 September 2021
suikerbieten

Nieuws Suikerbieten

Bieten in VK niet opgehaald door logistiek drama

Wie het nieuws volgt, kan het niet zijn ontgaan: het is een logistieke puinhoop in het Verenigd Koninkrijk. Na de hamsteraars van toiletpapier kennen de Britse eilanden nu ook brandstofhamsteraars. Dat komt doordat pompstations niet worden bevoorraad door een tekort aan vrachtwagenchauffeurs. Dat treft ook de bietencampagne.
28 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden