Shutterstock

Nieuws Food

Thuis koken blijft in VS ook na coronacrisis populair

22 Januari 2021 - 1 reactie

Amerikanen hebben 'thuis koken' herontdekt. In onderzoek van het Amerikaanse marktbureau Hunter geeft 7 op de 10 consumenten aan ook na de coronacrisis vaker thuis te koken. Daarbij geeft 35% van de Amerikanen zelfs aan een hernieuwde passie voor koken te hebben ontwikkeld.

Onderzoeksbureau Hunter schrijft dat ongeveer 71% van de consumenten in de Verenigde Staten na de coronacrisis thuis ook actief blijft koken. Als redenen hiervoor worden 'geld besparen' (67%), 'het is gezonder' (56%) en 'ik voel mij er goed door' (55%) het vaakste genoemd. Andere voordelen zijn volgens de respondenten dat er op deze manier ook minder voedsel wordt verspild.

Een groot gedeelte van de Amerikaanse respondenten (35%) geeft verder aan een hernieuwde passie voor koken te hebben ontwikkeld. "Daarnaast hebben velen in hun keuken geïnvesteerd door kleine apparaten te kopen, zoals wafelijzers en brouwmachines voor eenmalig gebruik, die ze willen blijven gebruiken", zo meldt het onderzoeksbureau.

Andere eetgewoonten
Uit onderzoek van de International Food Information Council blijkt verder dat 85% van de Amerikanen de eetgewoonten de afgelopen periode veranderd heeft. Hoewel niet iedereen even geïnteresseerd is in 'koken in de eigen keuken', geven velen wel aan dat ze het lekkerder vinden dan voor de pandemie. Deze groep geeft overigens wel de voorkeur aan het online bestellen van maaltijden. Een sector die gedurende de coronacrisis ook flinke stappen heeft gemaakt.

boerenbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
kikker 23 Januari 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10890742/thuis-koken-blijft-in-vs-ook-na-coronacrisis-populair]Thuis koken blijft in VS ook na coronacrisis populair[/url]
tja een dikke vette hamburger met 2 liter cola en bij kun je ook best zelf bereiden thuis.
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Export

Lockdowns China hinderen export vlees en zuivel

Nieuws Resultaten

Lockdown op thuismarkt remt zuivelgigant Yili niet

Nieuws Varkens

Tönnies leed fors omzetverlies in 2021

Nieuws Varkensmarkt

Varkensprijs in China worstelt met lockdown

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief