Thierry Hebbelinck / Shutterstock.com

Nieuws Jaarcijfers

Danone schrijft verlies van omzet toe aan coronacrisis

19 Februari 2021

Danone heeft afgelopen jaar een nettowinst behaald van €1,95 miljard. Het is een plus ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit blijkt uit de jaarcijfers van het voedingsmiddelenconcern, die het vrijdag 19 februari bekend heeft gemaakt. Daarentegen daalde de omzet vorig jaar met 6,6%. Het bedrijf schrijft het omzetverlies volledig toe aan de coronacrisis.

Voedingsmiddelenbedrijf Danone heeft over het afgelopen jaar 1,4% meer winst gemaakt dan een jaar eerder. Daarentegen daalde de omzet van het concern met 6,6% naar €23,62 miljard. In het jaarrapport stelt Danone dat het omzetverlies volledig toe te schrijven is aan de coronapandemie. Onder meer door een daling van 16,8% in de verkoop van voorverpakte waterflessen. De verkoop daarvan is voornamelijk ingestort door alle maatregelen op het gebied van de vliegbewegingen wereldwijd. De nettoschuld wist het bedrijf afgelopen jaar wel te verminderen, van €12,81 miljard naar €11,92 miljard.

Overname van Earth Island
Ook maakt Danone bekend dat het bedrijf het Amerikaanse Earth Island, producent van plantaardige voedingsmiddelen, overneemt. Beide bedrijven laten niets los over de financiële voorwaarden van de overname. De deal sluit aan bij het doel van de Franse voedingsmiddelengigant om tegen 2050 ruim €5 miljard aan omzet vanuit plantaardige producten te genereren.

Dat die markt hot & happening is, blijkt ook uit de jaarcijfers van Danone. De omzet van plantaardige zuivelproducten van Danone steeg afgelopen jaar met 15% naar €2,2 miljard. Het onderdeel 'Essential Dairy & Plant-based' boekte in totaal een netto-omzetgroei van 3,4%.

boerenbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Corona trekt zware wissel op jaarcijfers Agrico

Nieuws Jaarcijfers

Corona trekt zware wissel op jaarcijfers Agrico

Volume Danone loopt iets terug, omzet wel hoger

Nieuws Melk

Volume Danone loopt iets terug, omzet wel hoger

Crisis of niet, Van Rooi Meat schroeft winst fors op

Nieuws Jaarcijfers

Crisis of niet, Van Rooi Meat schroeft winst fors op

Hogere omzet voor Franse Danone

Nieuws Melk

Hogere omzet voor Franse Danone

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief