Hans Engbers / Shutterstock.com

Nieuws Rabobank

'Economische groei van 1% voor landbouw in 2022'

11 Maart 2021

Rabobank verwacht in 2022 voor de landbouw een groei van 1%. Voor dit jaar gaat de bank, net als ING, uit van een groei van 0,5%. Dat stelt de bank in een vandaag verschenen reeks analyses. Voor de hele economie verwacht de bank een vlot herstel vanaf het tweede kwartaal. Mogelijk zitten we eind van het jaar zelfs weer op het pre-corona-niveau.

De landbouw was eind vorig jaar de relatief kleine coronadip alweer te boven, stelt de bank. "Ondanks een moeilijke periode aan het begin van 2020 (voor onder meer de sierteelt) was een groot gedeelte van de sector redelijk immuun voor de economische crisis. Enkele kleine deelsectoren, zoals vleeskuikens en kalveren, hebben langer last van de coronacrisis en vertonen een trager herstel." Voor vooral de grondgebonden veehouderij, glasgroenten en sier- en bollenteelt voorziet de bank dit jaar een lichte groei.

Economie groeit in 2021 2,1%
Mogelijk is de gehele Nederlandse economie eind dit jaar weer terug op pre-corona-niveau, aldus de bank. "Alhoewel de Nederlandse economie door de strenge lockdown in het eerste kwartaal vermoedelijk nog krimpt ten opzichte van het vierde kwartaal van 2020, zal deze daarna relatief vlot herstellen. Naar verwachting groeit de economie dit jaar met 2,1%, na de krimp van 3,8% in 2020. In 2022 bedraagt de Nederlandse bbp-groei naar verwachting 3,7%. In een aantal sectoren is dit jaar ruimte voor groei, al zullen niet alle sectoren volledig herstellen." 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Rabo waarschuwt goed op liquiditeit te letten

Nieuws Rabobank

Marijke Everts van VanDrie Group naar Rabobank

Analyse Directeur Food&Agri

Rabobank hoopt met Alex Datema op groen krediet

Nieuws Rabobank

Lagere winst Rabobank, krediet food & agri groeit

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox