DutchMen / Shutterstock.com

Nieuws Transport

Lege kaasschappen door hack bij transportbedrijf

12 April 2021 - Chanti Oussoren

Een hack bij transportbedrijf Bakker Logistiek uit Zeewolde heeft bij verscheidene winkels tot lege schappen geleid. De hack is inmiddels opgelost.

Afgelopen donderdag (8 april) bevestigde Bakker Logistiek dat het was gehackt en dat daardoor het automatiseringssysteem van het magazijn niet werkte. Daardoor hebben de kaasleveringen in totaal 3 dagen stilgelegen.

De problemen met het computersysteem is inmiddels opgelost en het bedrijf heeft aangifte gedaan bij de politie, zo valt te lezen in de Flevopost. "Op dit moment zijn we bezig met alle opstartprotocollen. We verwachten dat alle problemen in de leveringsketen de komende dagen zijn opgelost", laat de directeur van het transportbedrijf weten.

Lege schappen
De hack heeft voor lege kaasschappen gezorgd bij Albert Heijn. De supermarktketen meldde het volgende: "Wegens een logistieke storing is er beperkte beschikbaarheid op de voorverpakte kaas. De logistiek dienstverlener werkt er met man en macht aan het probleem zo snel mogelijk op te lossen en de beschikbaarheid snel weer op orde te krijgen."

Jumbo, ook een klant van Bakker Logistiek, had minder last van lege schappen en kon de meeste artikelen nog leveren, omdat het bedrijf zelf een voorraad kaas aanhoudt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivel Business

Room en poeder zwakker in tamme zuivelmarkt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden