Kaasprijzen

zuivel boter

Analyse Zuivel Business

Room en poeder zwakker in tamme zuivelmarkt

De markt voor vaste zuivel begint de laatste weken steeds trager en lustelozer te worden. De meeste bewegingen zijn zijwaarts. Magere melkpoeder wordt wel zwakker. Ook room deed een stapje naar beneden. Boter niet. Even leek goedkoop Iers aanbod roet in het eten te gooien, maar dat  moment lijkt weer voorbij.
23 Juni 2023
zuivel melkveebedrijf kaas melkverwerking

Nieuws melk

Coöperatie Rouveen boekt meer omzet

Rouveen Kaasspecialiteiten heeft de omzet over 2022 zien toenemen. Het bedrijf betaalde de leden daarbij gemiddeld meer, maar hield minder over voor nabetaling.
6 Juni 2023
De Fryske

Nieuws Ondernemen

De Fryske wordt coöperatie van boeren én klanten

De Fryske in Lemmer, een maker van duurzame en vogelvriendelijke kazen, wordt geherstructureerd naar een coöperatie. Niet alleen boeren kunnen lid worden van deze zuivelcoöperatie, maar ook klanten van de Fryske kunnen mede-eigenaar worden.
26 Mei 2023
kaas kaaspakhuis

Nieuws melk

Kaasproductie vorig jaar fractie lager dan in 2021

De kaasproductie in Nederland is vorig jaar een fractie lager uitgevallen dan die in 2021. De export steeg ondertussen, evenals de import van buitenlandse kaas in Nederland.
6 Januari 2023
kaas

Analyse Kaas

Kaasprijzen blijven stoïcijns doorstijgen

Waar gedacht werd dat de kaasprijzen door de hoge inflatie onder druk zouden komen, is het tegenovergestelde waar. Met de nazomer in het verschiet trekken de kaasprijzen juist aan. Producenten hebben de markt aan hun zijde.
31 Augustus 2022
kaas

Analyse Business zuivel

Kaasprijzen weer terug op hoog niveau

De kaasprijzen leken eind juli hun beste tijd te hebben gehad. Een kleine vier maanden hadden de prijzen van Goudse en Edammer foliekazen boven de €5.000 per ton genoteerd. Vervolgens ging de prijs omlaag. Inflatie, vraaguitval en vakantieperikelen zouden het hoge prijsniveau onhoudbaar maken. Dit verhaal hield niet lang stand.
17 Augustus 2022
kaas vlag

Analyse Kaas

Onzekerheid troef op de kaasmarkt

De kaasmarkt begeeft zich op een hoog niveau. Voor de korte termijn voelt de markt solide aan. De verwachtingen voor de lange termijn zijn nog onzeker. Meerdere krachten werken tegen elkaar in, waarbij het spel in de handel hard wordt gespeeld.
15 Juni 2022
Cheddar

Analyse Zuivel

Veel minnen, maar toch vertrouwen in zuivelmarkt

Cheddar noteert nog een klein plusje, voor het overige zijn er overal minnetjes te noteren op de zuivelmarkt. Voor een deel gaat het om kleine minnetjes, zoals bij rauwe melk, boter en de meeste kazen, bij de poeders, room en vooral magere melkconcentraat worden het stevige minnen.
13 Mei 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden