De Samenwerking

ABZ Diervoeding

Nieuws Mengvoer

ABZ vergroot afzet door overname met 50.000 ton

ABZ De Samenwerking neemt Bosgoed Dievoeders uit het Gelderse Wilp over. Daarmee groeit de voercoöperatie door naar een jaarlijkse afzet van 750.000 ton.
18 Januari 2022
Marcel Roordink

Interview Marcel Roordink

'Hoezo nog 5 jaar wachten met deze voerfusie?'

Vanaf 2022 gaan ABZ Diervoeding en De Samenwerking onder dezelfde vlag verder. Beide voercoöperaties fuseren dan tot ABZ De Samenwerking die dan in 5 fabrieken 700.000 ton mengvoer produceren, goed voor een marktaandeel van 6 á 7 procent. 'We doen het beiden beter dan de markt, maar hoezo zouden we nog 5 jaar wachten om deze stap te zetten?'
19 November 2021
ABZ Diervoeding

Nieuws Fusie

De Samenwerking en ABZ Diervoeding gaan fuseren

ABZ Diervoeding en De Samenwerking bundelen de krachten. Vanaf volgend jaar gaan beide voercoöperaties verder onder de nieuwe naam ABZ De Samenwerking.
19 November 2021
veevoer voer melkveebedrijf

Nieuws Jaarcijfers

De Samenwerking schroeft de winst op

De Samenwerking heeft ondanks de coronacrisis een goed jaar achter de rug. Het financiële resultaat van 2020 van het coöperatieve voerbedrijf is met 72,4% in vergelijking tot het resultaat van 2019. Ook de nabetaling is gestegen. 
1 Juni 2021

BB TV Willy Hanssen

'We moeten voor ons belang opkomen in Den Haag'

Willy Hanssen, directeur van (voer)coöperatie De Samenwerking, vindt dat boeren meer gezien moeten worden als voedselproducenten. Hanssen in een gesprek met Wouter Baan over zijn coöperatie, de boerenprotesten, het Nederlandse stikstofbeleid, de noodzaak van juridisch procederen en de naderende krimp in de veevoersector.  
28 Augustus 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief