Hannie Verhoeven

Boerenbusiness Agribusiness Award

'Innovatie speelt cruciale rol in huidige uitdagingen'

22 Juli 2021

Voor het derde jaar op rij nodigt Boerenbusiness bedrijven in de agribusiness uit om hun innovatieve product of dienst aan te melden voor de Agribusiness Award 2021. Nieuw dit jaar is de bijdrage van ABN AMRO die de winnaar een steuntje in de rug geeft.

Met de Agribusiness Award wil Boerenbusiness de innovatiekracht van de Nederlandse agribusiness voor het voetlicht brengen. De Award is dé prijs voor bedrijven die met een nieuw product of dienst de positie van Nederlandse agrarische ondernemers weet te verbeteren en die de sector met hun innovatiekracht, duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid inspireren en naar een hoger plan tillen. De winnaar gaat naar huis met de Award en een cheque ter waarde van €6.500 aan mediawaarde. Daarnaast ondersteunt ABN AMRO de winnaar in het vervolgtraject met kennis, expertise en een netwerk op het gebied van innovatie, voor een extra zetje richting de toekomst. 

Het ei van Columbus
"Ondernemen is innoveren. Daar kun je als boer of tuinder wel wat hulp bij gebruiken. Een breed en divers scala aan instituten, bedrijven en personen probeert elke dag opnieuw bestaande systemen te verbeteren of zelfs het ei van Columbus te ontdekken. Het heeft de landbouw en de samenleving veel gebracht in de afgelopen decennia. Dat verdient aandacht en aanmoediging, zeker in een fase waarin, naast efficiëntie en productiviteit, de vermindering van de milieu-impact wint aan dominantie. Daarom verbindt ABN AMRO zich graag aan de Agribusiness Award", zo laat Pierre Berntsen, Directeur Agrarische Bedrijven van ABN AMRO weten. 

"Niet alle uitdagingen waar de agrarische sector en de samenleving voor staan kunnen 'weg geïnnoveerd' worden, maar een cruciale rol speelt innovatie wel", benadrukt Berntsen. "Hulde en aandacht dus voor hen die werken aan innovaties die boeren en tuinders helpen om hun werk beter, zorgvuldiger of gemakkelijker te kunnen doen. We kijken met belangstelling uit naar de inzendingen en ondersteunen de winnaar van de Award graag, bijvoorbeeld met kennis of ons netwerk."

Aanmelden
Ondernemers kunnen zich tot en met 12 september aanmelden voor de Boerenbusiness Agribusiness Award. De onafhankelijke vakjury onder leiding van Aalt Dijkhuizen kiest uit de aanmeldingen de winnaar.

Ben jij of ken jij hét bedrijf in de agribusiness dat met een vernuftig product, vernieuwende dienst of baanbrekend productieproces de boer aantoonbaar financieel voordeel oplevert? Meld je dan aan via Boerenbusiness.nl/award.

Regenradar
Powered by Agroweer

Aangeboden door ABN Amro

‘Innovaties spelen cruciale rol, dat supporten we’

Interview Jan de Ruyter

‘Innovaties helpen boer bij uitdagingen van de sector’

Boerenbusiness Agribusiness Award

Robots over tien jaar gemeengoed voor boeren

Nieuws ABN Amro

'Volume agrarische sector krimpt dit jaar 2 procent'

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief