ABN Amro

ABN AMRO

Nieuws ABN Amro

'Volume agrarische sector krimpt dit jaar 2 procent'

Vanwege de oorlog, hogere gasprijzen en (de daarmee gepaard gaande) inflatie van naar verwachting 5,3% heeft ABN Amro de volumeprognoses voor sectoren voor 2022 omlaag bijgesteld. Voor de agrarische sector wordt een krimp van 2% verwacht. Dat was in nog 0%.
31 Maart 2022
euro landbouwinkomen

Nieuws ABN Amro

'Volumes en marges onder druk door stijging kosten'

De volumes en marges van agrarische bedrijven staan onder druk door de explosieve stijging van kosten, blijkt uit de sectorprognoses Agrarisch 2022-2023 die ABN Amro vandaag (4 februari) heeft gepubliceerd. Zo drukken hoge voerkosten sterk op de marges van veehouders en moeten akkerbouwers door de hogere kunstmestprijzen hun prijzen verhogen.
4 Februari 2022
Boerenbusiness herstel

Nieuws Varkens

'Liquiditeit varkensbedrijf knelt, maar wel perspectief'

Hoewel varkensbedrijven door een moeilijke periode gaan en de productie de komende jaren 10% tot 20% gaat krimpen, is er voor ondernemers die continueren wel perspectief in de varkenssector. Dat schrijft de bank ABN Amro in een rapport over de varkenshouderij. Op korte termijn is het vooruitzicht echter somber en is aanvullende financiering soms nodig, stelt directeur Agrarische bedrijven Pierre Berntsen.
1 Februari 2022
ABN AMRO

Aangeboden: ABN AMRO MeesPierson

Van land naar vermogen: geld zelfstandig beheren

Het stoppen met een boerenbedrijf is vaak een emotioneel moment. Van dat waar je ziel en zaligheid in zit, neem je nu eenmaal niet zo makkelijk afscheid. Het is ook de start van een ander leven. Zonder de vertrouwde bedrijvigheid in en om de boerderij. Maar wel met de zorg voor een vermogen. Pieter Smeenk en René Biewinga – beiden met agrarische wortels – begeleiden u in deze nieuwe fase bij het beheer van uw vermogen.
7 Januari 2022
energie elektriciteit Boerenbusiness

Nieuws Energie

Dure energie treft meer dan tuinbouw en kunstmest

De gestegen energiekosten, vooral van gas en elektriciteit, raken veel sectoren. ABN AMRO stelde een top 20 samen van branches die gevoelig zijn voor hogere energiekosten. Op nummer één staat de glastuinbouw, waar energiekosten 15,3% van de omzet bedraagt. Ook andere agrosectoren komen in de lijst voor.
18 Oktober 2021
ABN AMRO

Aangeboden door ABN Amro

‘Innovaties spelen cruciale rol, dat supporten we’

Ondernemen is innoveren. Niet alle uitdagingen waar de agrarische sector voor staat, kunnen ‘weg geïnnoveerd’ worden, maar een cruciale rol spelen innovaties wel. Daarom ontvangt de winnaar van de Agribusiness Award van ABN Amro ondersteuning naar behoefte.
2 September 2021
ABN AMRO

Interview Jan de Ruyter

‘Innovaties helpen boer bij uitdagingen van de sector’

De agrarische sector staat voor grote uitdagingen, onder meer als het gaat om arbeid en verduurzaming. Innovaties zijn daarom extra belangrijk, stelt Jan de Ruyter van ABN Amro. Reden voor de bank om als partner van de Agribusiness Award de winnaar dit jaar een vervolgtraject aan te bieden.
27 Augustus 2021
Boerenbusiness

Boerenbusiness Agribusiness Award

Robots over tien jaar gemeengoed voor boeren

De Nederlandse agritech-markt kan komende tien jaar met 13% per jaar groeien, waarmee de omvang in 2030 verdrievoudigd zal zijn. Robotisering neemt namelijk een vlucht, zo voorziet ABN-AMRO. 'Agrarisch ondernemers zijn een van meest innovatieve en it-onderlegde ondernemers', merkt David Kemps.
29 Juli 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox