Eigen foto

Nieuws Belangenbehartiging

Jeroen van Maanen per direct uit bestuur NMV

12 Augustus 2021 - 2 reacties

Vicevoorzitter Jeroen van Maanen is per direct uit het bestuur van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) gestapt. In een app die wordt gedeeld uit hij, 2 weken voor de algemene ledenvergadering, scherpe kritiek op het huidige bestuur. Scheidend voorzitter Harm Wiegersma respecteert zijn besluit, maar betreurt de wijze waarop Van Maanen dit kenbaar maakt.

Wiegersma neemt op de algemene ledenvergadering op 1 september afscheid, waardoor zowel de NVM zowel de voorzitter als de vicevoorzitter kwijt is. In zijn verklaring laat Van Maanen weten dat het huidige bestuur "leiderschap ontbeert, intern verdeeld is door ego's, wanbestuur pleegt en drukker is met een interne juridische strijd dan met belangenbehartiging." Ook geeft hij aan dat het dagelijks bestuur - met uitzondering van Bertus Doppenberg - hem informatie heeft onthouden, waardoor hij "geen enkele invloed meer had."

Interne chaos groot
Van Maanen laat indirect weten dat wat hem betreft het gehele bestuur opstapt. "De NMV maakte van mij iemand wie ik niet ben en wens te zijn, passief en op handen zittend. De interne chaos is groot, maar met goede en heldere keuzes kan de NMV er in no time staan als een blok. Het begint met opschonen." Hij roept alle leden op de algemene ledenvergadering te bezoeken en hun stem te laten horen. "Goede belangenbehartiging begint van onderaf."

Als de leden een beroep op hem doen, sluit Van Maanen een terugkeer niet uit valt tussen de regels door te lezen. "De NMV is méér nodig dan ooit en ik wens en gun de NMV zichzelf te hervinden. We moeten blijven strijden voor de toekomst van onze Nederlandse melkveehouderij en het vormen van een sterk collectief landbouwblok. Ik zal, in welke rol dan ook, blijven strijden voor boerenbelang!" Het is niet de eerste keer dat Van Maanen is gebrouilleerd met mede-bestuurders. Vorig jaar mei leidde een conflict binnen de top van Farmers Defence Force tot een vertrek van Van Maanen uit deze beweging. 

Communicatie lastig door corona
Harm Wiegersma laat desgevraagd weten het besluit van Van Maanen te respecteren en zijn uitlatingen te betreuren. Inhoudelijk daarop reageren, wil hij niet. "Dat doe ik met de leden op de ledenvergadering." Wel geeft hij aan dat goede communicatie met de leden het afgelopen jaar lastig is gebleken met alle coronamaatregelen. "Dat maakte het lastig om goed het gesprek met elkaar aan te gaan. Wat dat betreft, moet het nieuwe bestuur de komende periode zeker de regio in om met de leden te praten."

Feit is wel dat de NMV enkele weken voor deze vergadering nog geen nieuwe voorzitter heeft. De leden kunnen op 1 september nieuwe bestuurders benoemen of herbenoemen, waaruit het bestuur zelf een voorzitter kan kiezen. De NMV heeft enige tijd terug de statuten gewijzigd, waardoor ook een externe voorzitter (dus niet persé een praktiserend melkveehouder) als preses kan worden aangesteld. Dat is nu nog niet aan de orde, laat Wiegersma weten.

Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Piet 12 Augustus 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/agribusiness/artikel/10893697/jeroen-van-maanen-per-direct-uit-bestuur-nmv]Jeroen van Maanen per direct uit bestuur NMV[/url]
Blijkbaar weer gedoe met deze sekte leider in de VS zie je vaak niet al te slimme mensen die achter zulke leiders aanlopen. Blijkbaar hebben de zittende bestuursleden niet gekozen voor zijn activistisch koers.
Of wel die bekende luis in de pels koers in plaats van één dagsvliegen als boer Koekoek met dagkoersen.
ikke 13 Augustus 2021
Maar daar hoef je niet voor naar Amerika, ook hier is het een zooitje, als je ziet hoeveel stemmen geteld zijn op de leugenaar Rutte, dan zakt je broek toch af, of zou er verschil zitten tussen gestemd, en geteld?????
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

NMV wil leden met contributie gaan splitsen

Nieuws Belangenbehartiging

NMV wil leden met contributie gaan splitsen

Opkoop bij natuur is voor NMV oorlogsverklaring

Nieuws belangenbehartiging

Opkoop bij natuur is voor NMV oorlogsverklaring

Henk Bleker wil excuses van bedrijfsbazen AgriNL

Inside NMV

Henk Bleker wil excuses van bedrijfsbazen AgriNL

Provincies NMV dragen interim-bestuur voor

Nieuws Belangenbehartiging

Provincies NMV dragen interim-bestuur voor

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief