Jeroen van Maanen

Jeroen van Maanen

Nieuws Belangenbehartiging

NMV stelt verkiezing nieuw bestuur uit tot mei

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) stelt de verkiezing van een nieuw bestuur uit tot mei. Vanwege corona kon de algemene ledenvergadering niet doorgaan in december. Voordeel is dat er nu ook meer tijd is om gewenste aanpassingen voor te bereiden.
3 Januari 2022
euro portemonnee

Nieuws Belangenbehartiging

NMV wil leden met contributie gaan splitsen

BTW-plichtige leden van de NMV moeten vanaf 1 september contributie betalen naar rato van hun bedrijfsgrootte. Andere leden hoeven dat niet, maar beiden houden evenveel stemrecht.
26 Augustus 2021
Jeroen van Maanen

Nieuws Belangenbehartiging

Jeroen van Maanen per direct uit bestuur NMV

Vicevoorzitter Jeroen van Maanen is per direct uit het bestuur van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) gestapt. In een app die wordt gedeeld uit hij, ruim 2 weken voor de algemene ledenvergadering, scherpe kritiek op huidige bestuur. Scheidend voorzitter Harm Wiegersma respecteert zijn besluit, maar betreurt de wijze waarop Van Maanen dit kenbaar maakt.
12 Augustus 2021

BB TV Jeroen van Maanen

'Landbouw Collectief zeker niet opgeheven'

Het Landbouw Collectief is niet opgeheven, zegt woordvoerder Jeroen van Maanen. Daarmee reageert hij op het vertrek van LTO Nederland afgelopen weekend. Ook gaat hij in een gesprek met Wouter Baan in op het vertrek van LTO-voorman Marc Calon en het voerspoor van landbouwminister Carola Schouten. 
13 Mei 2020
boerenprotest

Nieuws Stikstof

Farmers Defence Force: top van LTO niet houdbaar

Farmers Defence Force vraagt zich af of de bestuurlijke top van LTO kan aanblijven. Dat laat woordvoerder Jeroen van Maanen weten. De boerenorganisatie is zwaar teleurgesteld in LTO-voorman Marc Calon, die zegt dat LTO met minister Carola Schouten door wil praten over het stikstofbeleid, terwijl het Landbouw Collectief de gesprekken heeft gestaakt.
10 April 2020
Jeroen van Maanen

Interview Jeroen van Maanen

'Minister belooft veel, maar komt bitter weinig na'

De gesprekken tussen het Landbouw Collectief en minister Carola Schouten over de stikstofaanpak zijn vandaag (1 april) op de klippen gelopen. Jeroen van Maanen, woordvoerder van Farmers Defence Force, was erbij als lid van de delegatie van het Landbouw Collectief. Hij vertelt waar het op vast zit. 'Moeten we hier nog energie in stoppen of gooien we er een bom onder?'
1 April 2020

BB TV Jeroen van Maanen

'Blijven mopperen aan de keukentafel werkt niet'

Volgens Jeroen van Maanen is de noodzaak groot om morgen (woensdag 19 februari) opnieuw te gaan demonstreren in Den Haag. In gesprek met Wouter Baan doet hij uit de doeken waarom dat zo is. 'Wat wij kunnen bieden, zou premier Mark Rutte vandaag nog met beide handen moeten aanpakken.'
18 Februari 2020

BB TV Jeroen van Maanen

'Landbouw Collectief wordt met de dag sterker'

Hoe sterk is het Landbouw Collectief en hoe zien de stikstofplannen er precies uit? Jeroen van Maanen, bestuurder bij Farmers Defence Force en woordvoerder namens het Landbouw Collectief, geeft in een gesprek met Wouter Baan tekst en uitleg. 
21 November 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox