NMV

Jeroen van Maanen

Nieuws Belangenbehartiging

NMV stelt verkiezing nieuw bestuur uit tot mei

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) stelt de verkiezing van een nieuw bestuur uit tot mei. Vanwege corona kon de algemene ledenvergadering niet doorgaan in december. Voordeel is dat er nu ook meer tijd is om gewenste aanpassingen voor te bereiden.
3 Januari 2022
Henk Bleker

Nieuws belangenbehartiging

Opkoop bij natuur is voor NMV oorlogsverklaring

Demissionair landbouwminister Carola Schouten gaat met de nieuwe Regeling provinciale aankoop veehouderijbedrijven juridisch gezien ver over de schreef, meent interim-voorzitter Henk Bleker van melkveehoudersvakbond NMV. In de regeling worden volgens de bond van veehouders zaken geëist die van geen enkele burger gevraagd kunnen worden.
26 November 2021
Henk Bleker

Inside NMV

Henk Bleker wil excuses van bedrijfsbazen AgriNL

Interim-voorzitter Henk Bleker van de NMV vindt dat de CEO's in AgriNL excuus moeten aanbieden voor het rondstrooien van boerengrond bij de kabinetsformateurs.
14 Oktober 2021
melkveebedrijf

Nieuws Belangenbehartiging

Provincies NMV dragen interim-bestuur voor

Nu het dagelijks bestuur van de NMV weg is, moet het landelijk bestuur een interim-voorzitter en secretaris voordragen. Dat moet gebeuren voor 1 december. Ook het gewenste soort bestuur moet helder worden.
4 September 2021
ontslag weggestuurd

Nieuws Belangenbehartiging

Leden NMV sturen bestuur naar huis

De leden van de NMV hebben het voltallige dagelijks bestuur van de organisatie naar huis gestuurd. Een interim-bestuur moet schoon schip maken en voor nieuwe bestuurbaarheid zorgen.
1 September 2021
euro portemonnee

Nieuws Belangenbehartiging

NMV wil leden met contributie gaan splitsen

BTW-plichtige leden van de NMV moeten vanaf 1 september contributie betalen naar rato van hun bedrijfsgrootte. Andere leden hoeven dat niet, maar beiden houden evenveel stemrecht.
26 Augustus 2021
koeien

Nieuws Belangenbehartiging

DDB: belangenbehartiging melkveehouders versterken

De Dutch Dairymen Board (DDB) wil structureel samenwerken met andere organisaties in de belangenbehartiging voor melkveehouders. De DDB gaat de leden hiervoor toestemming vragen op de ledenvergadering van 5 oktober, zo heeft voorzitter Sieta van Keimpema de leden aangeschreven.
17 Augustus 2021
Jeroen van Maanen

Nieuws Belangenbehartiging

Jeroen van Maanen per direct uit bestuur NMV

Vicevoorzitter Jeroen van Maanen is per direct uit het bestuur van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) gestapt. In een app die wordt gedeeld uit hij, ruim 2 weken voor de algemene ledenvergadering, scherpe kritiek op huidige bestuur. Scheidend voorzitter Harm Wiegersma respecteert zijn besluit, maar betreurt de wijze waarop Van Maanen dit kenbaar maakt.
12 Augustus 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief