ForFarmers

Nieuws Beurs

Beurskoers ForFarmers naar laagste niveau ooit

17 Augustus 2021 - Stef Wissink - 1 reactie

ForFarmers is de laatste dagen flink minder waard geworden op de beurs in Amsterdam. De koers zit op het laagste niveau ooit, sinds de openbare beursgang in 2016. De publicatie van de halfjaarcijfers van het feedconcern eind vorige week, door topman Yoram Knoop zelf al 'teleurstellend' genoemd, is ook bij beleggers niet in de smaak gevallen. Daarbij heeft pensioenfonds APG haar belang in ForFarmers gehalveerd.

Het aandeel ForFarmers noteerde vorige week donderdag 12 augustus nog op bijna €5,00. Vanmiddag (dinsdag) koerste het aandeel rond de €4,40 per aandeel, het laagste niveau ooit. Daarmee is het fonds ongeveer 12% minder waard dan vorige week. De koers tendeert al sinds de zomer van 2018 lager. Toen bereikte het een top van €12. Beleggers in stukken ForFarmers hebben sindsdien meer dan 60% van hun vermogen zien verdampen.


Cijfers leiden tot lagere koersdoelen
Beursanalisten van een aantal bedrijven stelden de koersdoelen voor het aandeel ForFarmers als reactie op de teleurstellende halfjaarcijfers naar beneden toe bij. Analisten van KBC Securities verlaagden het koersdoel van €6,00 naar €5,50, waar analisten van Degroof Petercam een stapje verder gingen en het koersdoel op €5,20 zetten.

Daarbovenop kwam maandag het bericht dat pensioenfonds APG haar belang in ForFarmers heeft gehalveerd. De vermogensbeheerder meldde in het jaar van de beursgang (2016) voor het eerst een belang van 6,71%, dat in 2018 werd uitgebouwd tot 10,00%. In april van dit jaar meldde het bedrijf een belang van 9,98%. APG heeft haar belang in ForFarmers nu dus afgebouwd tot 4,85%, zo blijkt uit de registers van de Autoriteit Financiële Markten. Hier moeten partijen een melding doen, wanneer zij een belang groter dan 3% in een beursgenoteerde onderneming hebben.

Het nieuws lijkt bij beleggers voor nieuwe twijfels te zorgen. Het aandeel ForFarmers noteert vandaag (dinsdag) om 14.30 bijna 4% lager op ongeveer €4,41. Het bedrijf maakte bij de presentatie van de halfjaarcijfers bekend dat de marges onder druk staan als gevolg van hevige concurrentie op de mengvoermarkt en hogere inkoopkosten, die moeilijk kunnen worden doorberekend aan klanten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
sjaak 18 Augustus 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/agribusiness/artikel/10893749/beurskoers-forfarmers-naar-laagste-niveau-ooit]Beurskoers ForFarmers naar laagste niveau ooit[/url]
verkeerde investering vleuten/steijn
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Jaarcijfers 2023

ForFarmers sluit 2023 met nipt verlies af

Analyse Voer

Rust bij ForFarmers uit zich nog niet in beurswaarde

Nieuws Kwartaalcijfers

ForFarmers meldt weer winst en tankt vertrouwen

Nieuws Voer

Karteldienst zit ForFarmers dit keer niet dwars

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox