ForFarmers

Nieuws Veevoer

'Directie ForFarmers moet snel ingrijpen'

15 Oktober 2021 - Wouter Baan - 2 reacties

De prestaties van ForFarmers staan al langere tijd onder druk. Volgens analist Christophe Beghin van Nederlandse zakenbank Kempen & Co wordt het hoog tijd dat de directie in Lochem in actie komt.

De analist van Kempen hint in een interview met ABM Financial News op drie veranderingen. De opvallendste koerswijziging die de analist voorstelt, is dat het beursgenoteerde veevoerconcern zich snel moet terugtrekken uit het Verenigd Koninkrijk. De Britse tak levert te weinig op, zo is Beghin van mening. De kritiek van de analist is prikkelend, omdat CEO Yoram Knoop altijd heeft geroepen dat ForFarmers juist gaat profiteren van de Brexit. Dat ForFarmers uit Engeland vertrekt, is overigens niet waarschijnlijk.

Binnen 6 maanden een grote overname
Ook vindt Beghin dat ForFarmers meer werk moet maken van overnames. Als voorbeeld wijst hij op De Hoop Mengvoerders die ForFarmers naar verluidt goedkoop in handen heeft gekregen, al vergeet hij te noemen dat de overname van Vleuten-Steijn Voeders op nogal wat haken en ogen is gestuit.

ForFarmers heeft vorig jaar de ambitie uitgesproken om buiten Europa te treden, maar die plannen staan nog in de ijskast. Beghin voert de druk op en vindt dat de directie binnen zes maanden een grote overname moet aankondigen, anders moet het dividend voor beleggers over 2021 worden opgeschroefd. Dat dividend lijkt dit jaar karig te worden, gezien de prestaties van het veevoerbedrijf flink onder druk staan. Beghin vindt dat ForFarmers sinds 2016 al teleurstellend presteert.

Eigen aandelen opkopen
Ook stelt de analist voor dat ForFarmers meer eigen aandelen moet opkopen. Dit zou de beurskoers kunnen opkrikken. De kritiek van de analist is terecht in het oog van de beurskoers die de afgelopen jaren een flinke kras opgelopen. De koers sloot gisteren (14 oktober) op €4,28 wat kort boven het historische dieptepunt ligt. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Abonnee
Klant FF 22 Oktober 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/agribusiness/artikel/10894723/directie-forfarmers-moet-snel-ingrijpen]'Directie ForFarmers moet snel ingrijpen'[/url]
Het voer zal dus nooit concurrerend worden, want de belangen van de investeerder/aandeelhouder staan boven die van mij!
23 Oktober 2021
For Farmers kan net als eerder bericht wel zijn pijlen richten op groei in het buitenland, maar daar heeft een investeerder niks aan, de markt is verzadigd. Groei in de buitenlandse sector betekent meer druk op de binnenlandse sector, wat op den duur leid tot krimp. Het is investeren in een waterbad-effect. Voor beleggers en investeerders is het geen aantrekkelijk bedrijf meer.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Benoeming

ForFarmers vindt nieuwe CFO bij FrieslandCampina

Interview Pieter Wolleswinkel

ForFarmers wil na moeilijk jaar nu doorpakken

Nieuws Jaarcijfers 2023

ForFarmers sluit 2023 met nipt verlies af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden