ABZ Diervoeding

Nieuws Fusie

De Samenwerking en ABZ Diervoeding gaan fuseren

19 November 2021

ABZ Diervoeding en De Samenwerking bundelen de krachten. Vanaf volgend jaar gaan beide voercoöperaties verder onder de nieuwe naam ABZ De Samenwerking.

Naar eigen zeggen sluiten beide coöperaties naadloos op elkaar aan. De missie, visie en werkwijze komen overeen, net als het belang van de leden. Door de samenvoeging ontstaat er een jaarlijkse productiecapaciteit van 700.000 ton mengvoer. Circa 150.000 ton hiervan wordt ingebracht door De Samenwerking, de rest komt van ABZ Diervoeding. 

Uitdagende marktomstandigheden
De fusie is ingeven door de uitdagingen waar beide bedrijven voor staan. Daarbij wordt gedoeld op de snel veranderende wet- en regelgeving in ons land en de politieke visie op veehouderij. Concreter vertaald: de dieraantallen staan onder druk wat voor mengvoerbedrijven in ons land een grote uitdaging vormt. Zeker voor bedrijven die niet in het buitenland actief zijn, wordt het lastig om de afzetcijfers overeind te houden. Door beide coöperaties samen te voegen, zijn deze uitdagingen waarschijnlijk beter beheersbaar. In de afgelopen jaren konden overigens zowel ABZ Diervoeding als de Samenwerking telkens groei en winst rapporteren in een krimpende markt.  

Door de samenvoeging ontstaat er een goed gespreide geografische dekking. ABZ Diervoeding heeft al fabrieken in het noorden (Stroobos), midden(Nijkerk), oosten (Markelo) en zuiden (Eindhoven) van het land. Daar wordt nu de rundveevoerfabriek in het westen (Haastrecht) van De Samenwerking bijgevoegd. Die fabriek zal worden gemoderniseerd. De ledenraden van beide coöperaties moeten in december nog wel stemmen over de fusie. 

In een interview met de directeur van ABZ Diervoeding, Marcel Roordink, lees je waarom de coöperaties hun krachten bundelen.

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Mengvoer

ABZ vergroot afzet door overname met 50.000 ton

Interview Marcel Roordink

'Hoezo nog 5 jaar wachten met deze voerfusie?'

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief