ABZ Diervoeding

ABZ Diervoeding

Nieuws Mengvoer

ABZ vergroot afzet door overname met 50.000 ton

ABZ De Samenwerking neemt Bosgoed Dievoeders uit het Gelderse Wilp over. Daarmee groeit de voercoöperatie door naar een jaarlijkse afzet van 750.000 ton.
18 Januari 2022
Marcel Roordink

Interview Marcel Roordink

'Hoezo nog 5 jaar wachten met deze voerfusie?'

Vanaf 2022 gaan ABZ Diervoeding en De Samenwerking onder dezelfde vlag verder. Beide voercoöperaties fuseren dan tot ABZ De Samenwerking die dan in 5 fabrieken 700.000 ton mengvoer produceren, goed voor een marktaandeel van 6 á 7 procent. 'We doen het beiden beter dan de markt, maar hoezo zouden we nog 5 jaar wachten om deze stap te zetten?'
19 November 2021
ABZ Diervoeding

Nieuws Fusie

De Samenwerking en ABZ Diervoeding gaan fuseren

ABZ Diervoeding en De Samenwerking bundelen de krachten. Vanaf volgend jaar gaan beide voercoöperaties verder onder de nieuwe naam ABZ De Samenwerking.
19 November 2021
ABZ Diervoeding

Nieuws Jaarcijfers

Recordresultaat voor ABZ Diervoeding in 2020

ABZ Diervoeding heeft het jaar 2020 afgesloten met het hoogste resultaat sinds de oprichting van het voerbedrijf in 2013. Het gaat om bijna €4,2 miljoen. De helft van het resultaat wordt door middel van nabetaling uitgekeerd aan de leden.
23 Maart 2021
ABZ Diervoeding

Nieuws ABZ Diervoeding

ABZ snoept 147 veehouders af van de concurrentie

ABZ Diervoeding zag het ledenaantal afgelopen jaar met 147 toenemen tot 1.862. Algemeen directeur Marcel Roordink noemt de toename boven verwachting goed. De sleutel tot dit succes? "We zijn niet te groot en niet te klein."
13 Januari 2020
Agrifoto kippenvoer krachtvoer

Nieuws Overname

ABZ Diervoeding lijft lokale voerleverancier in

ABZ Diervoeding heeft de voeractiviteiten van Fa. H.W. Koning in Winsum overgenomen. De coöperatie neemt vanaf dinsdag 2 december de klanten over van de Friese regionale voerleverancier.
2 December 2019
ABZ Diervoeding

Nieuws Jaarcijfers 2018

Veel nieuwe leden voor ABZ Diervoeding

ABZ Diervoeding heeft nog nooit zoveel omzet gedraaid als in 2018. Ook kende het bedrijf veel nieuwe leden. Dat laatste is opvallend, omdat de mengvoermarkt momenteel krimpende is.
20 Maart 2019

BB TV CEO's in Agribusiness

'Richting geven aan transitie in de veehouderij'

Wat drijft Marcel Roordink, de directeur van ABZ Diervoeding? In gesprek met presentatrice Femke Wolthuis blikt hij terug en vooruit op zijn loopbaan. Zo wil hij sturing geven aan de transitie in de Nederlandse veehouderij en daarbij is hij liever 'de beste', dan 'de grootste'.
18 September 2018

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief