AgruniekRijnvallei

Nieuws Jaarcijfers 2021

Winst en dividend omlaag bij AgruniekRijnvallei

14 April 2022 - Wouter Baan

Ondanks autonome groeicijfers pakt het resultaat bij AgruniekRijnvallei over 2021 lager uit. Ook het dividend is behoorlijk gedaald. Desondanks spreekt directeur Arjen van Nuland van een positief resultaat in een uitdagende markt.

De mengvoerafzet steeg vorig jaar met 5%, terwijl de totale voeromzet met 3% pluste. Concrete afzetcijfers worden niet genoemd. Dat AgruniekRijnvallei afgelopen jaar opnieuw autonome groei wist te realiseren, is in zekere zin een knappe prestatie met de krimpende dieraantallen in Nederland. De omzet steeg met ruim 13% tot €322 miljoen. Deze stijging houdt grotendeels verband met de gestegen grondstofprijzen.

Dividend 
Onder de streep doet het resultaat een stap terug. De nettowinst daalde met €200.000 tot €300.000. Hier is het dividend van €1,1 miljoen (tegenover €2,7 miljoen in 2020) al vanaf gehaald. Concreet vertaalt resulteert het dividend in een nabetaling van €2 per afgenomen ton voer.

Volgens de vorig jaar aangetreden directeur Arjen van Nuland kenmerkte de markt zich wederom door een grote dynamiek en veel onzekerheden. "In deze complexe markt hebben we een uitstekend resultaat neergezet en tegen de markttendens in gegroeid", aldus van Nuland.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden