Jaarcijfers 2021

Tonnies

Nieuws Varkens

Tönnies leed fors omzetverlies in 2021

Tönnies heeft een moeilijk jaar achter de rug. Corona en Afrikaanse varkenspest (AVP) hebben bedrijven in de Duitse vleesbranche in een lastig parket gebracht.
27 April 2022
AgruniekRijnvallei

Nieuws Jaarcijfers 2021

Winst en dividend omlaag bij AgruniekRijnvallei

Ondanks autonome groeicijfers pakt het resultaat bij AgruniekRijnvallei over 2021 lager uit. Ook het dividend is behoorlijk gedaald. Desondanks spreekt directeur Arjen van Nuland van een positief resultaat in een uitdagende markt.
14 April 2022
ploegen grondbewerking Lemken

Analyse Jaarcijfers

Machinebouwers stapelen record op record

Fabrikanten van landbouwmachines, trekkers en andere machines hebben een topjaar achter de rug als het om hun omzet en winst gaat. Onderdelen mogen dan bijzonder schaars zijn, toch weten de Europese machinebouwers heel wat techniek aan de man te brengen.
11 April 2022
Vion Food Group

Nieuws Jaarcijfers

AVP en corona drukken resultaat Vion flink

Vion heeft het 'turbulente' jaar 2021 met flink lagere resultaten afgesloten. De EBITDA van het bedrijf daalde met liefst €82 en kwam uit op €40 miljoen.
24 Maart 2022
vlees Halal

Nieuws Vlees

Vleesgigant JBS ziet resultaat fors oplopen

Vleesverwerker JBS heeft de financiële resultaten afgelopen jaar flink verbeterd, ten opzichte één jaar eerder. Het bedrijf, dat in juni de Nederlandse producent van vleesalternatieven Vivera overnam, zag de omzet en winst fors oplopen.
23 Maart 2022
Lely

Nieuws Jaarcijfers

Tekort aan componenten beïnvloedt omzet Lely sterk

Lely heeft het jaar 2021 afgesloten met een omzet van €611 miljoen, wat in lijn is met de verwachtingen van het bedrijf. over 2020 bedroeg de omzet €615 miljoen. Het orderboek voor het komend jaar noemt Lely 'zeer sterk'.
8 Maart 2022
Bayer

Nieuws Bayer

Flinke omzetgroei en weer zwarte cijfers voor Bayer

Het Duitse chemieconcern Bayer heeft een goed jaar achter de rug. Het bedrijf schrijft zwarte cijfers en de omzet is het afgelopen boekjaar met bijna 9% gestegen. Dat blijkt uit presentie van de jaarcijfers vandaag, dinsdag 1 maart.
1 Maart 2022
FrieslandCampina

Analyse Melk

FrieslandCampina en Arla zijn aan elkaar gewaagd

FrieslandCampina en Arla hebben beiden hun jaarverslag over het voorgaande jaar gepubliceerd. Arla lijkt het, qua omzet en winst, iets beter te hebben gedaan dan FrieslandCampina. Die laatste heeft op het eerste gezicht een iets hogere melkprijs betaald. Hoe zit dat precies?
25 Februari 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox