Prijs op tweede plek

Erop of eronder op Spaanse aardappelmarkt

10 Juni 2013 - Redactie Boerenbusiness

In Andalusië is afgelopen week onder grote druk begonnen met de vroege aardappeloogst om aan de enorme vraag in West-Europa te voldoen. De oogst verloopt snel. Het gewas had dit seizoen geen kans om tot een normale opbrengst uit te groeien. Dat schrijft het Duitse Bureau voor Agrarische Marktinformatie (AMI). 

Bij een deel van de aardappelen ontbreekt de huidvastheid. De prijzen wisselen dagelijks. Voor week 23 kochten handelaren uit Frankrijk en België Nicola’s voor 87 euro per 100 kg franco, Charlotte zit op 89 euro per 100 kg. Overwegend vastkokende soorten zijn met 70 euro per 100 kg hoog geprijsd. Duitse pakkers noemen franco bedragen van 80 euro per 100 kg en meer. 

In Zuid-Spanje heerst de indruk dat de Duitse handel momenteel in elke vorm aardappelen afneemt. De prijs komt pas op de tweede plek. Een probleem is de loyaliteit van sommige telers. Handelaren uit heel Europa proberen met contact geld aardappelen direct bij de boer te kopen. Deze kunnen de aantrekkelijke voorwaarden moeilijk weerstaan. Door de strak geplande hoeveelheden verliezen lokale inkopers. Dat maakt de situatie soms chaotisch.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden