Vroege aardappelen

aardappelen

Nieuws Aardappelen

Opbrengst Spaanse vroege aardappelen valt tegen

De oogst van vroege aardappelen in Spanje begint op gang te komen. Maar door een ongunstig verloop van het groeiseizoen vallen de opbrengsten volgens bronnen niet mee. Tel daar een krimp in het areaal van de vroege aardappelen bij op en er zit behoorlijk wat spanning in de markt. Dit al voordat het seizoen goed en wel begonnen is.
29 April 2022
aardappelen Boerenbusiness

Nieuws Aardappelen

Vorstschade aan vroege aardappelen in Israël

De tegenvallende kwaliteit van aardappelen in Europa door een nat groeiseizoen en matige omstandigheden tijdens de oogst zorgt dat er eerder dan normaal vroeg komt naar nieuwe aardappelen. Maar ook in Israël verloopt het groeiseizoen niet volgens het boekje.
23 Februari 2022
aardappelen aardappeloogst

Inside Aardappelen

Belgisch aanbod zet markt onder druk

De dalende tendens in de afland markt lijkt zich verder door te zetten. Vooral aanbod van de laatste vroege aardappelen geeft extra druk op de markt. Ondanks het hoge tempo van verwerken, zijn er telers die graag hun land leeg willen hebben om allerlei uiteenlopende redenen.
28 Augustus 2021
aardappelen aardappeloogst rooien oogsten aardappelrooier

Inside Aardappelen

Fritesaardappelen ruimen in recordtempo

Nog nooit zijn er de afgelopen 2 weken in zo'n korte periode zo veel hectare vroege aardappelen gerooid en tot fritesproducten verwerkt. De stoom komt er bijna letterlijk vanaf, om het maar eens populair uit te drukken. 
21 Augustus 2021
aardappelen

Inside Aardappelen

Vroege aardappelen maken nog kilo's net voor de oogst

De vroege aardappelen groeien hard. De percelen Amora en Anosta die gevolgd worden door het Belgische Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA) zijn de afgelopen dagen respectievelijk 700 en 600 kilo per dag per hectare gegroeid. In de proefrooiingen komen de opbrengsten nu op of boven het meerjarige gemiddelde.
11 Augustus 2021
aardappelen aardappeloogst

Inside Aardappelen

Tekort vroege aardappelen veroorzaakt prijssprong

Meerdere malen is melding gemaakt van een spannende overgang tussen de oude en nieuwe oogst bij de verschillende verwerkers. Nu dan eindelijk, 4 weken later dan gepland, de overgang naar de vroege aardappelen ingezet wordt, maakt de notering direct een prijssprong van €5.
30 Juli 2021
aardappelen af land fritesaardappelen

Inside Aardappelen

Vroege aardappelen lopen nog achter op gemiddelde

De vroege aardappelen maken een inhaalslag wat betreft de groei. De opbrengsten in de proefrooiingen proefcentrum voor de aarappelteelt (PCA) blijven nog wel achter op het meerjarige gemiddelde.
28 Juli 2021
aardappelen

Inside Aardappelen

Eerste notering vroege aardappelen verbaast

De Belgapomnotering doet vandaag (vrijdag 23 juli) de eerste vroege aardappelnotering. Deze werd vastgesteld op €15 per 100 kg af. Overigens is er de afgelopen week bijzonder weinig handel gedaan in vroege aardappelen. 
23 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden