Effect niet tijdelijk

Afbouw EU-sancties richting Rusland in maart

27 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

De Duits-Russische kamer van buitenlandse handel (AHK) verwacht dat er binnenkort een einde aan de Westelijke sancties tegen Moskou komt. ‘Ik denk dat de sancties vanaf maart geleidelijk worden afgebouwd’, zei AHK Chief Michael Harms dinsdag in Moskou.

Maar niet iedereen gelooft daarin. Zo meent de voorzitter van de Duitse organisatie van exporteurs, Anton Borner, dat de sancties tussen Rusland en de EU nog lange tijd blijven bestaan. ‘We komen er niet van af. Ze zullen eerder sterker worden.’

Het Duitse familiebedrijf Dahme, dat landbouwmachines maakt, moet 10 procent van het personeel laten gaan als de Oekraïnecrisis de vraag naar tractoren en oogstmachines treft. Veel bedrijven zijn bang dat Russische klanten zich gaan richten op andere markten, in het bijzonder op China. Het risico bestaat dat dit geen tijdelijk effect heeft. Het zal moeilijk worden de business later terug te krijgen en wellicht gaat het op de lange termijn helemaal verloren.

Het beleid van de Westerse sancties is onder Duitse ondernemers sterk omstreden, de sancties zouden contraproductief zijn, maar er zijn er ook veel die de Duitse federale regering ondersteunen.
 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Marktupdate Aardappelen

De aardappelmarkt mist een echte aanjager

Nieuws Aardappelen

Europese landen trekken aan Nederlands pootgoed

Nieuws aardappelen

Aardappelexport blijft voorlopen op laatste jaren

Nieuws Aardappelen

Oorlogsimpact beroert ook Israëlische aardappelteelt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden