Aardappelexport

aardappelen tafelaardappelen

Nieuws Aardappelen

Record aardappelexport Oekraïne dankzij één land

Ondanks dat Oekraïne sinds 24 februari gebukt gaat onder een oorlog met Rusland wist de aardappelsector in het land een recordhoeveelheid aardappelen uit te voeren in de eerste zes maanden van dit jaar. Dat is bijzonder te noemen. De oorzaak ervoor ligt onder andere bij de slechte staat van de aardappelsector in het land.
20 September 2023
aardappelen aardappeloogst Afrika

Achtergrond Afrika

Onrust in Afrika doet de handel geen goed

Het rommelt in West-Afrika. In Niger, Mali, Burkina Faso en Guinee hebben militairen coups gepleegd. Ook in landen als Senegal en Ivoorkust is het onrustig. De antiwesterse sentimenten onder de bevolking worden aangewakkerd. Maar of de gewone man nu veel opschiet met de revolutionaire golf die door dit werelddeel waait, valt te bezien.
13 September 2023
aardappelen aardappelexport

Nieuws aardappelen

België blijft hongerig naar Nederlandse aardappelen

De export van consumptieaardappelen blijft lopen als een trein. Dat is vooral te danken aan Europese landen. Ook de pootgoedexport loopt voor op afgelopen jaar. 
23 Mei 2023
aardappelen Afleveren

Analyse Aardappelen

Belgen zijn grootverbruiker Nederlandse aardappelen

Nederlandse aardappelen zijn goed in trek buiten onze landsgrenzen. De export van zowel pootgoed als consumptie aardappelen loopt behoorlijk voor op vorig jaar. De belangrijkste afzetmarkten zijn te vinden op het Europese continent en onze zuiderburen trekken daarbij de kar.
24 April 2023
aardappelen aardappelexport

Nieuws aardappelen

Aardappelexport blijft lopen als een trein

Het zijn klinkende exportcijfers voor zowel de Nederlandse poot- als consumptieaardappelen in de maand februari. België blijkt zot op onze aardappelen en de pootgoedexport naar Azië verloopt ook zeer goed.
21 Maart 2023
aardappelen aardappelexport

Nieuws Aardappelen

Nederlandse aardappel blijft gewild in buitenland

Zowel de poot- als consumptieaardappelexport liepen ook in januari als een trein en daarmee loopt dit seizoen bovengemiddeld. Afrika en Azië nemen nu al recordhoeveelheden pootgoed af. België en andere Europese landen zijn zot op de Nederlandse consumptieaardappel.
20 Februari 2023
aardappelen aardappelperceel china

Analyse Aardappelen

Een slapende reus is wakker op de fritesmarkt

De fritesexportmarkt heeft in 2022 kennis gemaakt met een ‘new kid on the block’. De hoge kostprijs en verkoopprijs van frites heeft namelijk ook een keerzijde. Het zorgt ervoor dat nieuwe landen een kans krijgen om product te exporteren. Dat heeft ook impact op de export vanuit Europa en Noord-Amerika op de korte en lange termijn. Wordt 2020 een keerpunt in de friteshistorie?
16 Februari 2023
pootgoed export

Nieuws Aardappelen

Pootgoedbedrijven vestigen nieuw record in 2022

Niet eerder werden in een jaar tijd zoveel pootaardappelen buiten de landsgrenzen afgezet als in 2022. Het uitgevoerde volume ligt bijna 10% hoger dan een jaar eerder en 5% hoger dan het vorige record stammend uit 2016. Afrika en Azië namen fors meer pootgoed af. Naar Europese landen werd juist minder uitgangsmateriaal verscheept.
25 Januari 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox