Nieuwe retailafnemers

Schaap breidt afzet Alexia aardappel uit

2 Februari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Met het binnenhalen van twee retailorganisaties en een stijgende export breidt Schaap Holland de afzet van Alexia-aardappelen en -producten fors uit. De Biddinghuizense aardappelverwerker is daarom op zoek naar telers die het ras komend seizoen als consumptieaardappel willen verbouwen.

Schaap Holland ziet volop kansen voor de afzet ervan in zowel de supermarktketens als in de export. Dit oogstjaar heeft Schaap Holland via het eigen sorteer- en verpakkingsbedrijf in Biddinghuizen twee retailorganisaties toegevoegd aan de lijst met afnemers van gewassen verpakte Alexia’s. Ook de eigen export en de export via externe exporteurs is gestegen. Alexia gaat naar diverse exportbestemmingen. Daarom schaalt Schaap de consumptieteelt van het ras dit jaar fors op.

Alexia is in eerste instantie geïntroduceerd als primeuraardappel in de landen Israël, Egypte, Cyprus, Malta, Italië en Spanje. Met lokale partners coördineert Schaap Holland de teelt en re-export naar Noordwest-Europese kleinverpakkers en retailorganisaties. De Nederlandse teelt sluit aan op de import vanuit de landen rond de Middellandse Zee en gaat doorlopen tot juni.

Schaap biedt vrije teelt, poolcontracten en vaste prijscontracten aan. ‘Wij zoeken vooral professionele telers op lichte tot zware klei en lössgronden in Nederland.’ Het contract is gebaseerd op de maat 35/opwaarts. De maat 35/45 gaat naar het schilbedrijf, de 45/opwaarts is geschikt voor retail en export.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Marktupdate Aardappelen

De aardappelmarkt mist een echte aanjager

Nieuws Aardappelen

Europese landen trekken aan Nederlands pootgoed

Nieuws aardappelen

Aardappelexport blijft voorlopen op laatste jaren

Nieuws Aardappelen

Oorlogsimpact beroert ook Israëlische aardappelteelt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden