Intensievere samenwerking

Rusland biedt Grieken vluchtroute in gas en geld

9 April 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Begin maart maakte Griekenland al toespelingen naar Rusland op versoepeling van het importverbod op landbouwproducten. Nu een maand later spreken de landen over kortingen op Russisch gas in ruil voor Griekse activa. De samenwerking heeft betrekking op handel, energie en toerisme.

Rusland zou bereid zijn om Griekenland gas te verstrekken tegen fikse kortingen. Dat maakt dat Griekenland een grotere rol kan spelen als energie-hub voor de export van Russisch gas via een nieuwe pijpleiding door Turkije. Ook zouden de Russen de mogelijkheid overwegen om de Grieken nieuwe leningen te geven. Daartegenover zijn de Russen geïnteresseerd in het aanhalen van wederzijdse betrekkingen en in het bijzonder in het ontvangen van bepaalde activa uit Griekenland.

Griekenland wil af van importban op landbouw-
producten

Volgens Putin kan Moskou hen helpen door het kopen van Griekse staatseigendommen in geprivatiseerde verkopen of in andere investeringsprojecten zoals de Turkish Stream. Dit jaar wil Griekenland bezittingen ter waarde van 1,5 miljard euro privatiseren. De Grieken hebben Rusland niet direct gevraagd voor financiële hulp om de schulden af te lossen. Wel willen ze af van de ban op landbouwproducten.

Rusland heeft al laten weten dat Griekenland eerder heeft ingestemd met de EU-sancties en dat het nu niet voor één land een uitzondering kan maken door de ban op te heffen, maar Putin is bereid om op dit vlak de gemeenschappelijke zakelijke betrekkingen een nieuwe fase te laten in gaan. De recente betrekkingen tussen de landen wakkert de angst aan dat de linkse regering naar het Oosten kijkt voor alternatieve bronnen van financiering en het voorkomen van een faillissement.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Curly 10 April 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/aardappelmarkt/artikel/10863090/Rusland-biedt-Grieken-vluchtroute-in-gas-en-geld]Rusland biedt Grieken vluchtroute in gas en geld[/url]
Om oorlogen te voorkomen heeft de EU zich de laatst 14 jaar zeer verdienstelijk gemaakt met allerlei boycotten. Bedrijven gingen soms failliet of konden nauwelijks het hoofd boven water houden. Boycotten was het toverwoord. Denk aan de boycot van Servië. Resultaat oorlog!

Kijken we naar onderstaande lijstje zien we dat boycotten meestal op grotere conflicten uitdraait.

- Boycot van Servië, Navo bezetting van Kosovo. Economische malaise.
- Boycot Noord Korea, gevaarlijke nucleaire situaties.
- Boycot van Irak. NAVO bezetting van Irak- hierna totale oorlog en anarchie.
- Conflict Afghanistan
- Onenigheid en vijandschap Iran.
- Oorlog en anarchie Libie.
- Onenigheid en oorlog Syrie.
- Bemoeienis van Navo troepen in Mali
- Met veel media tamtam leger oefeningen gehouden in de voormalige Baltische staten om te laten zien wie er de baas is.
- Raketten richting Rusland geplaatst.
- Als finishing touche maakt de NAVO zich momenteel op voor een onomkeerbaar geopolitiek conflict met Rusland.


Het lijkt van kwaad tot erger te gaan met deze ruzie makende EU directie. De slachtoffers van de boycot en deze oorlogspolitiek zijn niet alleen de eventuele vluchtelingen die na een conflict naar ons land toekomen, maar vooral de hardwerkende gewone mensen die hun belasting-centjes regelrecht zien verdwijnen in de toenemende groei van de NAVO pot die steeds maar groter en groter wordt. Zucht.

Het is te hopen dat de boycot tegen Rusland snel wordt beëindigt en iedereen weer gewoon aan het werk kan gaan! Ruzie met je naaste buur zorgt voor een onwerkbare situatie. Geen chantage maar samenwerking en kruisbestuiving zou het uitgangspunt van politici moeten zijn. Met militaire middelen is er tot nu niets opgelost.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden