Countus Akkerbouw Index

Prijzige poters maken veel goed in akkerbouwmarkten

5 Januari 2017 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Een lichte daling van de uienprijs heeft ertoe geleid dat de Countus Akkerbouw Index midden december een knieval moest maken. Dat de laatste maand van 2016 iets hoger afsloot is puur te danken aan de gestegen pootgoedprijs.

In november begon de prijsspurt op de pootaardappelmarkt en deze zette in december door tot een knappe 55 euro per 100 kg. Daarmee bereikt de prijs het hoogste niveau sinds eind maart/ begin april 2014. De prijsrally trekt het aantal indexpunten op naar 147.10 punten in week 51, maar liet de week erna punten liggen. Daarna veerde de index weer op.

Uien verloren wekelijks drie kwartjes tot een euro in december

De knieval ontstond door een verlaging in uien. Eind november bracht 100 kg uien 12 euro op, echter lukte het niet om op dit niveau te blijven staan. Wekelijks verloren de uien drie kwartjes tot een euro totdat in de laatste week van het jaar de laagste stand van het jaar werd aangetikt: 7,75 euro per 100 kg.

Aan de fritesaardappel- en voertarweprijs veranderende nauwelijks iets afgelopen maand. Voertarwe blijft op 170 euro plus per ton noteren. Fritesaardappelen hebben een iets grotere range waarbinnen de prijs fluctueert; de laagste prijs die wordt aangetikt is op 16 december met 23,30 euro per 100 kg, de hoogste stand  is 25 euro op 7 december. Hierbinnen beweegt de prijs de gehele maand. Dat de Akkerbouw Index dan toch wist te klimmen is dan ook puur te danken aan de pootgoedprijs.


  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
Korneel 5 Januari 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/aardappelen/artikel/10872899/Prijzige-poters-maken-veel-goed-in-akkerbouwmarkten]Prijzige poters maken veel goed in akkerbouwmarkten[/url]
De voertarwe is wel heel goedkoop bij jullie:
Het is 17 euro per 100 kg, of
170 euro per ton,
volgens mij dan.
Abonnee
Korneel 5 Januari 2017
En ook de fritesaardappelen zijn spotgoedkoop met 23,30 euro per ton.
Dat moet zijn per 100 kg?! Toch?
Het valt ook allemaal niet mee he?!
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden