Akkerbouwindex

akkerbouw uien uienveld uienoogst zwad

Nieuws DCA Akkerbouwindex

Akkerbouwrendement niet gesterkt door uienmarkt

De DCA Akkerbouwindex heeft het in de maand augustus niet droog kunnen houden. Ondanks dat in Emmeloord een nieuwe notering voor zaaiuien op de borden werd gezet, ging de sectorbarometer alsnog omlaag. De aardappelmarkt bleek een blok aan het been.
7 September 2020
aardappelen akkerbouw aardappelperceel zomer

Nieuws DCA Akkerbouwindex

Akkerbouwindex houdt niveau niet vast

Een stijgende uienprijs kon de DCA Akkerbouwindex in mei laten herstellen van zijn eerdere dip. Het gemis van een notering in de tweede helft van juni, gekoppeld aan een dalende aardappelprijs, zorgt ervoor dat de Index terrein moet prijsgeven.
8 Juli 2020
portemonnee

Nieuws DCA Akkerbouwindex

De akkerbouwportemonnee eindigt leeg

De DCA Akkerbouwindex is een goede graadmeter om aan te tonen hoe het met de financiële positie van de akkerbouwer is gesteld. Het mag geen verrassing heten dat in april een scherpe daling zichtbaar is in de koers.
4 Mei 2020
noteringen beurs rode cijfers

Nieuws Countus Akker Index

Akkerbouwinkomen maakt vrije val

De Countus Akkerbouwindex over de maand maart toont duidelijk de enorme impact die een wereldwijde pandemie met COVID-19 heeft gehad op deze sector. In 4 weken tijd verloor de Index bijna 15 punten, waardoor de laagste stand sinds oprichtingsjaar 2004 werd bereikt.
7 April 2020
financieel rekenen euro rekenmachine

Nieuws Countus Akkerbouwindex

Akkerbouwers zien winst snel verdampen

De Countus Akkerbouwindex was sinds eind augustus bezig aan een lange opmars die zijn hoogtepunt had rond de jaarwisseling. Het indexcijfer wist uiteindelijk net niet op de mediaan uit te komen. Vooral in februari is een forse daling ingezet.
12 Maart 2020
akkerbouw grond ploegen

Nieuws Countus Akkerindex

Akkerbouwrendement onder druk in 2020

Het akkerbouwinkomen is in januari flink afgekalfd door lagere prijzen voor aardappelen en zaaiuien. Dat blijkt uit de Countus Akkerbouwindex. Ook de pootgoedprijzen daalden. Bovendien wordt in de index nu gerekend met definitieve opbrengstcijfers van de akkerbouwgewassen over oogst 2019. Die laten een iets kleinere opbrengst geven dan eerder gedacht.
4 Februari 2020
akkerbouw ploegen

Nieuws Countus Akkerbouwindex

Akkerbouwjaar 2019 eindigt op het gemiddelde

De Countus Akkerbouwindex door eind mei onder de mediaan. Met de afsluiting van 2019 komt deze lijn eindelijk weer in zicht. Hogere uien- en aardappelprijzen zijn hier debet aan.
6 Januari 2020
grond herfst

Nieuws Countus Akkerbouwindex

Herstel akkerbouwmarkten is erg broos

Na 2 maanden met een iets positievere toon wist de Countus Akkerbouwindex dit sentiment gedurende oktober te materialiseren. Met het bekend worden van de voorlopige opbrengstraming van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kan een beter beeld worden gegeven van het rendement in de akkerbouwsector.
11 November 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden