Zekerheid bieden

Eriva en PPA Group samen verder in 1 pool

21 Juli 2017 - Clarisse van der Woude

Groothandelsbedrijf in aardappelen Eriva uit Zeewolde en de in Middelharnis gevestigde PPA Group hebben de handen ineengeslagen. Samen hebben zij PPA Potato opgericht, met de intentie om vanaf oogst 2018 de poolactiviteiten in dat bedrijf te brengen. 

Na 27 jaar als éénpitter een succesvolle aardappelpool te hebben geleid, kiest oprichter Sjaak Ermers nu voor samenwerking. Met ingang van oogst 2018 gaat de aardappelpool van Eriva op in de eind 2016 gestarte pool van PPA Potato. "De reden daarvoor is dat ik zekerheid wil blijven bieden aan mijn relaties. In mijn eentje ben ik te kwetsbaar en ik wil een betrouwbare partner voor telers en afnemers blijven. Ik voelde mij als éénpitter gedwongen wat te doen. Daarom is op mijn initiatief eind vorig jaar de nieuwe onderneming gestart", licht Ermers zijn besluit toe.

Vanaf oogst 2018 gaat de pool van Eriva op in de pool van PPA Group

Helft van de aandelen
Beide partijen zijn ieder voor de helft aandeelhouder van het nieuwe bedrijf PPA Potato. "We kennen elkaar goed uit het verleden en weten dus wat we aan elkaar hebben. Van 1995 tot 2001 ben ik participant geweest in Agramed; de voorloper van de huidige uienpool van PPA." Ermers wordt, naast mede-poolbeheerder, ook verantwoordelijk voor de financieel-administratieve afwikkeling van de pool.

Logische zet
Voor oogst 2017 zet Ermers de Erivapool volgens de huidige wijze voort. Daarnaast vervult hij als mede-poolbeheerder een adviserende rol in de PPA-aardappelpool. De bedoeling is om vanaf oogst 2018 de aardappelactiviteiten van Eriva bij PPA Potato onder te brengen, waaronder ook de onafhankelijke pool. "Het plan is dat ik na de samenvoeging als directeur/aandeelhouder betrokken blijf bij de dagelijkse gang van zaken van PPA Potato en ook bij de verkoop van poolaardappelen. Voor vele jaren, zo is de intentie."

Telers reageren positief. "Ik hoor vaak dat ze het een logische zet vinden en complimenteren ons met de keus voor gedeelde verantwoordelijkheid. Maar het zal ook best even wennen zijn, zeker voor mijzelf."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Uien

Mindere kwaliteit hindert uienpools PPA niet

Interview Machiel Boons

'Uienpool biedt vooral in extreme jaren meerwaarde'

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden