Evenveel product verwerkt

Langste Avebe-campagne ooit beëindigd

18 Mei 2018 - Anne Jan Doorn

Coöperatie Avebe heeft 18 mei op de locatie Gasselternijveen de langste aardappelcampagne ooit beëindigd. Dat kwam door het testen van een nieuwe lijn voor hoogwaardig aardappeleiwit.

Dat het de langste campagne ooit was, betekent niet dat er ook meer aardappelen verwerkt zijn. Dat laat een woordvoerder van de coöperatie weten. De enige reden voor de langere campagne was het testen van een nieuwe lijn voor hoogwaardig aardappeleiwit.

Ook was er geen sprake van een extreem groot aanbod consumptieaardappelen dat gebruikt is. Wel zijn er bij uitzondering extra laaggehaltige fritesaardappelen aangekocht. Het overgrote deel van de aardappelen betrof zetmeelaardappelen en kwam via de leden van Avebe binnen.

Meer tarra
Een lastige start en de natte oogstomstandigheden in het najaar resulteerden in een hoger tarrapercentage (+7%). Ondanks de stijging van de temperatuur, bleef de kwaliteit van de aardappelen in de bewaring goed. Ook de aanvoer kende weinig problemen. Avebe kijkt terug op een goed verlopen campagne.

Het zetmeelgehalte was in lijn met het meerjarige gemiddelde en lag rond de 20%. In de tweede helft van augustus start Avebe met de nieuwe campagne, dat is  vergelijkbaar met eerdere jaren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Nieuws aardappelen

Campagneprijs Avebe komt uit op €100 per ton

Nieuws Jaarcijfers

Prestatieprijs Avebe zet met afstand nieuw record neer

Analyse aardappelen

Avebe trapt campagne af met uitdagingen

Nieuws Aardappelen

Avebe trapt op de rem en verlaagt de basisprijs

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden