Bedrijfsnieuws Avebe

aardappelen aardappeloogst zetmeelaardappelen Drenthe

Nieuws Jaarcijfers

Prestatieprijs Avebe zet met afstand nieuw record neer

Zetmeelproducent Royal Avebe heeft een prestatieprijs van €133,34 per ton over het boekjaar 2022/23 bekendgemaakt. Een absoluut record. Het bedrag ligt aanzienlijk hoger dan de €98,56 dat een jaar eerder werd gerealiseerd. Dat terwijl het groeiseizoen van 2022 vele uitdagingen kende en er ook een heel ander en moeilijker economisch klimaat heerste. Datzelfde geldt voor het lopende boekjaar, waarin het met de huidige markt een 'flinke uitdaging' wordt om de prestatieprijs te evenaren.
18 December 2023
Avebe

Analyse aardappelen

Avebe trapt campagne af met uitdagingen

De verwerking van nieuwe oogst zetmeelaardappelen is van start bij zetmeelproducent Avebe. Er hingen enkele donkere wolken boven het teeltseizoen, maar dat hoeft niet negatief uit te pakken wat de opbrengst betreft. De zetmeelmarkt gaat echter wel door een moeizamere fase. Het behoud van areaal staat onder druk. Deels door het GLB, maar ook door gewassen die financieel meer opleveren.
30 Augustus 2023
Avebe Innovation Centre

Nieuws Aardappelen

Avebe trapt op de rem en verlaagt de basisprijs

De inschatting die Avebe gemaakt heeft voor de zetmeelaardappeloogst 2023 eerder dit jaar is te rooskleurig geweest. Dat is de conclusie die te trekken valt uit een bericht over de basisprijs dat de coöperatie naar zijn leden telers heeft gestuurd.
14 Juli 2023
David Fousert

Interview David Fousert

‘Aardappelzetmeel verdient een herwaardering’

Avebe heeft zich de laatste jaren met name geprofileerd in de ontwikkeling van aardappeleiwit als ingrediënt met specifieke eigenschappen in food. In de nieuwe strategie 'Versterken en versnellen' die het Avebe woensdag in Groningen heeft gepresenteerd, ligt echter ook de nadruk op het versneld ontwikkelen van nieuwe aardappelzetmeelproducten
1 April 2023
Avebe David Fousert

Interview David Fousert Avebe

'Teelt zetmeelaardappelen is niet vanzelfsprekend'

Aardappelverwerker Royal Avebe heeft vandaag het jaarverslag over boekjaar 2021/2022 gepresenteerd. De prijzen voor agrarische grondstoffen zaten afgelopen jaar flink in de lift en ook Avebe heeft daarin mee kunnen bewegen. De coöperatie keerde telers een record hoge prestatieprijs uit. Een goed moment om met David Fousert bestuursvoorzitter van Avebe terug te blikken op het afgelopen boekjaar en vooruit te kijken naar het huidige seizoen.
9 December 2022
aardappelen aardappeloogst zetmeelaardappelen Drenthe

Nieuws Aardappelen

Prestatieprijs Avebe pakt iets gunstiger uit

Zetmeelproducent Royal Avebe keert hun leden een prestatieprijs van €98,56 uit over het jaar 2021-2022. Dat is een iets hoger bedrag dan waar de coöperatie eerder rekening mee hield. Een boekjaar eerder betaalde Avebe nog €93,30 per ton aardappelen uit.
28 November 2022
Avebe

Nieuws Zetmeelaardappel

Avebe blij met gemiddeld zetmeelpercentage

Royal Avebe kijkt tevreden terug op de aardappelcampagne 2021/22 die het coöperatieve foodconcern vorige week heeft afgesloten. De campagne is volgens planning verlopen en het zetmeelpercentage van de aardappelen goed. 
20 Mei 2022
Avebe Innovation Centre

Nieuws Energie

Avebe koopt groene energie bij eigen leden in

Leden van Royal Avebe kunnen ook energie gaan leveren aan het coöperatieve foodconcern. Avebe opent de mogelijkheid voor de leden om om Garanties van Oorsprong (GvO's), een bewijs van duurzaam geproduceerde elektriciteit, aan het concern te verkopen.
22 Februari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden