Bedrijfsnieuws Avebe

Avebe David Fousert

Interview David Fousert Avebe

'Teelt zetmeelaardappelen is niet vanzelfsprekend'

Aardappelverwerker Royal Avebe heeft vandaag het jaarverslag over boekjaar 2021/2022 gepresenteerd. De prijzen voor agrarische grondstoffen zaten afgelopen jaar flink in de lift en ook Avebe heeft daarin mee kunnen bewegen. De coöperatie keerde telers een record hoge prestatieprijs uit. Een goed moment om met David Fousert bestuursvoorzitter van Avebe terug te blikken op het afgelopen boekjaar en vooruit te kijken naar het huidige seizoen.
9 December 2022
aardappelen aardappeloogst Agrifoto zetmeelaardappelen Drenthe

Nieuws Aardappelen

Prestatieprijs Avebe pakt iets gunstiger uit

Zetmeelproducent Royal Avebe keert hun leden een prestatieprijs van €98,56 uit over het jaar 2021-2022. Dat is een iets hoger bedrag dan waar de coöperatie eerder rekening mee hield. Een boekjaar eerder betaalde Avebe nog €93,30 per ton aardappelen uit.
28 November 2022
Avebe

Nieuws Zetmeelaardappel

Avebe blij met gemiddeld zetmeelpercentage

Royal Avebe kijkt tevreden terug op de aardappelcampagne 2021/22 die het coöperatieve foodconcern vorige week heeft afgesloten. De campagne is volgens planning verlopen en het zetmeelpercentage van de aardappelen goed. 
20 Mei 2022
Avebe Innovation Centre

Nieuws Energie

Avebe koopt groene energie bij eigen leden in

Leden van Royal Avebe kunnen ook energie gaan leveren aan het coöperatieve foodconcern. Avebe opent de mogelijkheid voor de leden om om Garanties van Oorsprong (GvO's), een bewijs van duurzaam geproduceerde elektriciteit, aan het concern te verkopen.
22 Februari 2022
Marijke Folkers

Nieuws Voordracht

Folkers lost Addink af als commissaris ForFarmers

ForFarmers draagt Marijke Folkers-In 't Hout voor als lid van de raad van commissarissen (RvC). De agrarisch ondernemer, met een gemengd bedrijf in Veendam, is onder meer ook voorzitter van de RvC van Royal Avebe. Zij vervangt Sandra Addink die na drie zittingstermijnen aftreedt.
3 Februari 2022
Avebe Agrifoto3

Nieuws Avebe

Solanic-eiwit in trek en dus verhoogt Avebe productie

Aardappelcoöperatie Avebe investeert €66 miljoen in haar innovatie- en duurzaamheidsprogramma. Een groot deel van dat bedrag wordt besteed aan de eiwitproductie. 'De sterke groei van de plantaardige markt, in combinatie met de aantrekkelijke eigenschappen van ons aardappeleiwit, hebben geleid tot een tekort aan Solanic.' En daarom heeft Avebe het doel om de productie te verhogen.
6 December 2021
Avebe

Nieuws Aardappelen

Avebe start campagne zetmeelaardappelen

Royal Avebe start vandaag (dinsdag 17 augustus) met de aardappelcampagne in Nederland. In Gasselternijveen worden de eerste aardappelen verwerkt. Op de productie locatie in het Duitse Dallmin is de verwerking vorige week gestart.
17 Augustus 2021
Avebe

Nieuws Avebe

Avebe sluit campagne 2020/2021 tevreden af

De laatste aardappelen van de campagne 2020/2021 zijn afgelopen weekend door Avebe verwerkt op de fabriek in Gasselternijveen. Dat maakte de coöperatie vandaag (woensdag 19 mei) bekend. De campagne is daarmee volgens planning verlopen.
19 Mei 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox