Nieuws Pootgoed

Interseed Holland betaalt 31,31 euro voor pootgoed

2 Juli 2018 - Anne Jan Doorn

Interseed Holland heeft donderdag 28 juni bekendgemaakt dat de gemiddelde uitbetalingsprijs voor pootgoed op €31,31 per 100 kilo uitkomt. Ook de bovenmaten werden relatief goed betaald.

Voor het bekendste ras van Interseed, de Zorba, wordt €31,53 per 100 kilo betaald. Deze prijs is hoger dan de prijs van vorig jaar. Henk Feddes, algemeen directeur van Interseed Holland, zegt dat dit te maken heeft met de grotere vraag vanuit de industrie naar dit ras.

Voor de bovenmaten werd €12,15 per 100 kilo uitbetaald. Dat is relatief gezien een goede prijs. "We hebben eigenlijk zo goed als alles af kunnen zetten als pootgoed. Dat scheelt erg met de lage consumptieaardappelprijzen van dit moment", zegt Feddes.

Problemen in de teelt
Momenteel zijn er wel wat problemen in de pootaardappelpercelen, zo ziet Feddes. Vooral Erwinia komt veel voor. Eerder deze week meldde de NAK dat zij opnieuw een fors areaal pootgoed in klasse heeft verlaagd.

De gemiddelde uitbetalingsprijs voor de klasse A tot en met S werd bekendgemaakt op de eerste telersbijeenkomst van het bedrijf. De telers waren tevreden, merkte Feddes. Interseed Holland is gespecialiseerd in monopolyrassen voor de fritesindustrie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Analyse Aardappelen

Pootgoedcrisis naar een kookpunt

Nieuws Aardappelen

HZPC presenteert 35% hogere pootgoedprijs

Nieuws Aardappelen

Agrico breidt areaal uit door overname TPC

Nieuws pootaardappelen

Verlagingspercentage nacontrole is 31 procent

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden