Pootaardappelen

pootgoed aardappeloogst Agrifoto pootgoedoogst

Nieuws Aardappelen

Fors meer pootaardappelen in klasse verlaagd

De nacontrole van pootaardappelen door de keuringsdienst NAK is in volle gang en loopt op schema. Het percentage pootgoed dat inmiddels in klasse is verlaagd, ligt daarbij wel fors hoger dan vorig jaar rond deze tijd.
11 Oktober 2022
aardappelen aardappeloogst

Nieuws pootaardappelen

Redelijke opbrengsten verwacht met pootgoed

De pootaardappeloogst is in volle gang en de eerste opbrengsten lijken niet verkeerd. Dat heeft voornamelijk met de goede zetting te maken dit seizoen. De hitte en droogte lijken maar weinig impact te hebben gehad op opbrengsten.
31 Augustus 2022
Price Edward Island

Nieuws Aardappelen

1800 euro per hectare om geen pootgoed te telen

Canadese aardappeltelers op Prince Edward Island krijgen dit jaar omgerekend €1800 per hectare betaald om minder pootaardappelen te verbouwen. Daarvoor moeten ze hun oppervlakte met minimaal 10% reduceren. De aardappelsector op het eiland heeft een zwaar jaar achter de rug nadat een dubbele vondst van wratziekte de export lamlegde.
30 Mei 2022
aardappelen pootgoed Agrico Agrifoto zakken

Nieuws Aardappelen

Indicatieprijs pootgoed fors gestegen bij Agrico

Pootgoedhandelshuis Agrico heeft vandaag (woensdag 4 mei) de gemiddelde indicatieprijs voor pootgoed bekend gemaakt. Voor het tweede jaar op rij heeft corona een zware wissel getrokken op de pootgoedmarkt. Desondanks komt voorlopige prijs fors hoger uit dan vorig jaar.
4 Mei 2022
aardappelen pootgoed export Agrifoto zakken

Analyse Pootaardappelen

Pootgoedexport binnen Europa nagenoeg gelijk

De export van Nederlands pootgoed liep tot en met maart nog steeds voor op afgelopen seizoen. Wel is de voorsprong kleiner geworden.
22 April 2022
Certis

Aangeboden door Certis

Quickdown blijkt redder in nood tegen groot onkruid

Akkerbouwer Reynold Ypma uit Arum kampte vorig jaar met een lastig probleem op een van zijn pootgoedpercelen. Door nat weer voor aanvang van het pootwerk kon hij de ruim aanwezige kamille niet goed bestrijden. Teeltadviseur Jan Koelmans reikte een pasklare oplossing aan: Quickdown als redder in nood.
6 April 2022
pootgoed Agrifoto

Analyse Aardappelen

Pootgoednotering extreem vroeg gestopt dit seizoen

De handel in vrij pootgoed is dit seizoen erg vroeg gestopt. Althans als we uitgaan van de pootgoednotering op de beurs in Middenmeer. Sinds week 12 staat er bij Bintje, Spunta en Agria geen handel op het bord.
4 April 2022
aardappelen pootgoed Agrifoto

Nieuws Aardappelen

Pootgoedexport loopt nog steeds voor op vorig jaar

De export van pootgoed loopt dit seizoen tot en met februari voor op vorig jaar. Vooral een aantal Afrikaanse en Europese landen hebben fors meer pootgoed afgenomen. De export van consumptieaardappelen steekt daar schril tegen af. Daarvan valt de uitvoer niet helemaal mee.
22 Maart 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief