Pootaardappelen

aardappelen pootgoed zetmeelpootgoed

Analyse Aardappelen

Pootgoedcrisis naar een kookpunt

Met een nieuw aardappelseizoen voor de deur in Noordwest-Europa lijkt het tekort aan pootgoed een steeds groter probleem te worden. De beschikbaarheid van pootgoed bevindt zich in een perfect storm.
Dinsdag 14:15 uur
HZPC

Nieuws Aardappelen

HZPC presenteert 35% hogere pootgoedprijs

HZPC heeft de prognoseprijs voor pootaardappelen over oogstjaar 2023 vastgesteld op €50,70 per 100 kilo. Dat is ruim 35% meer dan een jaar eerder werd uitbetaald en daarmee verreweg de hoogste pootgoedprijs die het bedrijf ooit heeft uitgekeerd. Dat maakte de pootgoedcoöperatie maandagavond 4 maart bekend tijdens een webinar. De definitieve prijs volgt eind juni.
5 Maart 2024
aardappelen Agrico zakken

Nieuws Aardappelen

Agrico breidt areaal uit door overname TPC

Pootgoedhandelshuis Agrico is van plan de pootgoedtak van The Potato Company (TPC) over te nemen, zo hebben beide bedrijven vandaag bekend gemaakt. TPC gaat als volwaardige dochteronderneming deel uitmaken van Agrico.
19 Februari 2024
aardappelen kisten aardappelbewaring pootaardappel

Nieuws pootaardappelen

Verlagingspercentage nacontrole is 31 procent

De nacontrole van pootaardappelen bij de NAK is zo goed als afgerond. De uitslagen vertonen veel virusreacties en het landelijke verlagingspercentage komt uit op een kleine 31%. Ondanks de vele hercontroles en de latere start, verliep de nacontrole voorspoedig.
14 December 2023
pootgoed

Nieuws pootaardappelen

Pootgoed industrierassen geleverd tot maat 70

Het zat er al aan te komen gezien de magere pootgoedopbrengst dit jaar, maar pootgoedrassen bestemd voor de fritesaardappelteelt worden tot een fors hogere maatsortering afgezet dan andere jaren. Dat is hard nodig om aan de vraag van de industrie te kunnen voldoen.
23 November 2023
aardappelen pootgoed regina

Analyse pootaardappelen

Pootgoedareaal 2024 is een lastige legpuzzel

De sorteer- en opzakmachines bij de pootgoedtelers draaien nog maar nauwelijks maar de areaalplanning van 2024 staat alweer voor de deur. Door de hoge bladluisdruk het afgelopen seizoen - met als gevolg de vele klasseverlagingen door virus - valt die planning niet overal mee. Er moet soms met minder genoegen worden genomen. Een verschuiving in de rassen is wel duidelijk zichtbaar.  
8 November 2023
aardappelen pootgoed kassen

Nieuws Aardappelen

Den Hartigh verandert naam in Solana Holland

Pootgoedveredelaar Den Hartigh uit Emmeloord gaat per 1 juli 2024 verder onder de naam Solana Holland. Den Hartigh is onderdeel van de Duitse Solana Groep, maar opereerde tot op heden onder hun eigen naam. Met de naamswijziging wil Den Hartigh zich samen met Solana Groep nadrukkelijker profileren op de internationale markt van pootaardappelen.
18 Oktober 2023
aardappelen kisten aardappelbewaring pootaardappel

Nieuws pootaardappelen

Nacontrole pootgoed valt behoorlijk tegen

De eerste cijfers van de nacontrole in het pootgoed vallen vies tegen dit najaar. De uitslagen tonen veel virusreacties, waaronder ook veel in jonge stammen en hogere klassen. Daarnaast worden er veel hercontroles aangevraagd waardoor het soms langer kan duren voordat uitslagen bekend zijn.
10 Oktober 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden