Manuel Esteban / Shutterstock.com

Nieuws Aardappelen

Lidl steunt aardappelteler helemaal niet

26 Juni 2020 - Niels van der Boom - 3 reacties

De Producenten Organisatie Consumptieaardappelen (POC) heeft bij de Reclame Code Commissie een aanklacht ingediend tegen supermarktketen Lidl. De Duitse discounter maakt reclame met de slogan dat het aardappeltelers steunt door fritesaardappelen te verkopen. POC merkt op dat telers daarmee nog steeds onder kostprijs worden betaald.

De afgelopen 7 dagen organiseerde supermarktketen Lidl een benefriet-actie door 2,5 kilo fritesaardappelen voor €0,99 aan te bieden. Dat komt neer op €0,40 per kilo. Naar eigen zeggen gaat het om aardappelen die niet in de horeca konden worden afgezet. Om de aardappelteler te steunen verkoopt Lidl de aardappelen daarom in hun winkels.

Onder kostprijs
Dat schoot de PO Consumptieaardappelen in het verkeerde keelgat. De aardappelen worden volgens de organisatie onder kostprijs van telers gekocht, die op €0,19 per kilo ligt. In een persbericht meldt POC dat een prijs van €0,25 per kilo fair zou zijn voor de teler. Dit resulteerde erin dat het een klacht tegen Lidl heeft ingediend bij de Reclame Code Commissie. De supermarkt heeft nog niet op de aanklacht gereageerd. Aardappeltelers op Twitter reageerden juist positief op de actie, die inmiddels is beëindigd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappel- en granenmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
hans 26 Juni 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/aardappelen/artikel/10888021/lidl-steunt-aardappelteler-helemaal-niet]Lidl steunt aardappelteler helemaal niet[/url]
Welk agrarisch product wordt wel boven de kostprijs uitbetaald, alles meegerekend?
Wees blij dat er afzet is tegen redelijke prijs, doordraaien levert helemaal niks op. En dan 6 cent/kg boven kostprijs eisen, alle zegen komt ook al van boven.
Lidl, een van de weinige supers met "boerengevoel", wordt hier weer afgezeken. Ze zal blij zijn dat de actie is beeindigd.

Nu maar bedelen bij Ahold, met nederlandse roots natuurlijk de boerenvriend bij uitstek?
Onderduiker 26 Juni 2020
Ach, je moet maar gelukkig zijn als je anderen kan afzeiken.
Je mag ze ook allemaal zelf opeten
Abonnee
Jan kievit 26 Juni 2020
Er is geen boer in ned die lidl albert heijn jumbo vertrouwd zijn een noodzakelijk kwaad .het akkerbouw collectief kan een berere afzet strategie regelen
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
aardappel noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox