Producentenorganisatie Consumptieaardappelen

BB TV Jasper Roubos

‘Hogere aardappelprijs met POC zelf in handen’

De Producentenorganisatie Consumptieaardappelen (POC) introduceert de Contracttool voor hun leden. Dit instrument moet contractprijzen overzichtelijk maken en de manier van tarreren ontrafelen. POC-voorzitter Jasper Roubus legt in de Boerenbusiness-studio uit welke speerpunten de organisatie nog meer heeft.
9 Februari 2022
aardappelen aardappeloogst

Achtergrond Aardappelen

'Je moet ergens beginnen en POC neemt het voortouw'

Door een uitzonderingsregel in de mededingswet mogen telers zich sinds een paar jaar verenigen in een producentenorganisatie (PO). Eén van de partijen die daar in Nederland echt werk van probeert te maken is de Producenten Organisatie Consumptieaardappelen (POC). Hoe wil de organisatie de positie van de telers in de keten verbeteren?
13 Januari 2022
aardappelen

Inside Aardappelen

'Denk na voor je overkilo's contracteert'

Het contracteren van de fritesaardappelen voor oogst 2021 staat op het punt van beginnen of is bij sommige verwerkers gestart. Volgens de Producenten Organisatie Consumptieaardappelen (POC) is het daarom nu belangrijk om goed na te denken wat je met je meeleveraardappelen doet. Kijk verder dan je bedrijf en redeneer in het belang van de sector, zo luidt het advies.
12 Januari 2021
aardappelen aardappeloogst consumptieaardappelen

Opinie Keimpe van der Heide

Kostprijs moet basis voor contractprijs zijn

De eerste contouren van aardappelseizoen 2021 tekenen zich af. De tafelaardappelmarkt ziet er nog altijd goed uit, in ieder geval wat het volume betreft. De markt van fritesaardappelen is daarentegen heel wat minder hoopvol. Valt daar nog wat aan te doen?
11 December 2020
aardappelen aardappelperceel

Inside Aardappelen

'Huidige marktsituatie toont belang POC'

De Producenten Organisatie Consumptieaardappelen (POC) heeft de officiële erkenning van de overheid binnen. Daarmee kan de ledenwerving van start. De huidige situatie in de fritesmarkt onderstreept volgens Keimpe van der Heide het belang om daar snel werk van te maken.
27 Augustus 2020
Lidl

Nieuws Aardappelen

Lidl steunt aardappelteler helemaal niet

De Producenten Organisatie Consumptieaardappelen (POC) heeft bij de Reclame Code Commissie een aanklacht ingediend tegen supermarktketen Lidl. De Duitse discounter maakt reclame met de slogan dat het aardappeltelers steunt door fritesaardappelen te verkopen. De POC merkt op dat telers daarmee nog steeds onder kostprijs worden betaald.
26 Juni 2020
aardappelen

Inside Aardappelen

De POC, hoe staat het daar eigenlijk mee?

De dit jaar gevormde Producenten Organisatie Consumptieaardappelen (POC) heeft zich bewust niet in de vraagstukken gemengd die binnen de aardappelsector ontstonden nadat de coronacrisis zich ontvouwde. Achter de schermen werkt het aan hun eerste speerpunt, die de ledenaanwas moet aanwakkeren.
22 Juni 2020

BB TV Keimpe van der Heide

'POC werkt niet tegen, maar met de fritesfabriek'

Maandag 2 maart vindt de oprichtingsbijeenkomst van de Producenten Organisatie Consumptieaardappelen (POC) plaats. Voortrekker Keimpe van der Heide legt uit dat de PO niet tegen maar juist met de fritesfabrieken op wil trekken.
27 Februari 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox