Lidl

Lidl

Nieuws Melk

Lidl Frankrijk koopt zuivel in bij 3 grote concerns

De Franse tak van supermarktketen Lidl heeft voor het lopende jaar zo'n 460 miljoen kilo melk gecontracteerd bij Lactalis, Savencia en Sodiaal, zo meldt het Franse retailblad Lineaires. Er zijn prijzen vastgelegd van net iets boven de €40,00 per 100 liter.
10 Maart 2022
varkenshouderij biggen varkens

Achtergrond Varkens

Irritatie en vragen over 5xD plannen van Duitse supers

Nadat de Duitse supermarkt REWE afgelopen zomer bekendmaakte bij het invullen van het vers vleesschap enkel nog varkens van Duitse origine te willen gebruiken, sprongen de afgelopen periode steeds meer Duitse supermarktketens op de 'eigen varken eerst'-trein. Hoewel veel partijen de beweging ondersteunen, zorgt de snelheid waarmee voor irritatie en vragen in de hele keten. We vroegen handelaren en slachters: is er nog ruimte voor Nederlandse biggen op de Duitse markt?
14 December 2021
Lidl

Nieuws Varkens

Ook Aldi en Lidl willen varken van Duitse origine

De Duitse supermarktgroep Rewe gaf recent aan in de loop van komend jaar alleen nog maar varkensvlees van Duitse origine te willen verkopen. Zij krijgen nu steun van supermarktketens Aldi en Lidl in het land. Die ambiëren namelijk hetzelfde.
2 December 2021
Lidl

Nieuws Melk

Lidl en IFA in conclaaf over herkomst melk

Supermarktketen Lidl en de Irish Farmers Association (IFA) zijn in conclaaf over de herkomst van de melk van het eigen merk van Lidl. De Ieren geloven niet dat de melk uit Ierland afkomstig is en hebben dat duidelijk gemaakt door middel van advertenties in de media. Lidl aan de andere kant beweert dat de melk wel degelijk uit Ierland komt en ziet de advertenties als schadelijk voor de reputatie van het bedrijf.
26 Maart 2021
boos vuist protest

Nieuws Boerenprotesten

Duitse protesten zorgen voor prijsverhoging Lidl

Supermarktketen Lidl komt in Duitsland met een prijsverhoging van varkensvlees van 1 euro per kilo. De toeslag wordt rechtstreeks aan de varkenshouders uitbetaald, aldus het concern. Het initiatief is een reactie op de boerenprotesten van de afgelopen week.
10 December 2020
Lidl

Nieuws Aardappelen

Lidl steunt aardappelteler helemaal niet

De Producenten Organisatie Consumptieaardappelen (POC) heeft bij de Reclame Code Commissie een aanklacht ingediend tegen supermarktketen Lidl. De Duitse discounter maakt reclame met de slogan dat het aardappeltelers steunt door fritesaardappelen te verkopen. De POC merkt op dat telers daarmee nog steeds onder kostprijs worden betaald.
26 Juni 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief