Nieuws Aardappelen

Romain Cools draagt na 3 decennia stokje over

6 Juli 2020 - 1 reactie

Na dertig jaar lang letterlijk het gezicht te zijn geweest van de Belgische aardappelsector draagt Romain Cools – algemeen secretaris van Belgapom – het stokje over op 1 januari 2021. Tom Vandenkendelaere wordt dan CEO van zowel Belgapom als FVPhouse.

Belgapom maakt dit nieuws maandag 6 juli bekend. Het komend halfjaar werkt Cools zijn opvolger Vandenkendelaere in voor zijn nieuwe taak in de rol van adviseur. Naast CEO van Belgapom gaat hij ook FVPhouse leiden. Dit is de overkoepelende organisatie voor de handel van aardappelen, groente en fruit.

Aardappelvoorman
Cools groeide uit tot een van de meest bekende personen in de Europese consumptieaardappelsector. Dat is niet zo gek. Naast secretaris van Belgapom was hij secretaris-generaal van Europatat (de Europese federatie van aardappelhandelaren) en EUPPA (de branchevereniging van Europese aardappelverwerkers). Daarnaast is Cools CEO van het World Potato Congress. Deze rol blijft hij vervullen. De WPC is een internationaal netwerkevenement voor de aardappelsector.

Opvolger Vandenkendelaere was 6 jaar lang Europees Parlementslid (o.a. betrokken bij de commissie landbouw) en op dit moment interim-bestuurder van de West-Vlaamse stad Roeselare. Een gemeente die zeer nauw betrokken is bij de aardappelwereld. Ook is hij zelfstandig adviseur voor het Europees landbouwbeleid.

Verstevigen en verdedigen
Als Europees parlementslid maakte hij uitgebreid kennis met de Belgische aardappelsector. Vooral rond de diverse anti-dumping aantijgingen. Ook volgde hij de brexit onderhandelingen voor de sector. Naar eigen zeggen wil Vandenkendelaere de positie van de Belgische aardappel in de wereld nog verder verstevigen en verdedigen.

boerenbusiness.nl

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappel- en granenmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen.
De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
kleii 6 Juli 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/aardappelen/artikel/10888252/romain-cools-draagt-na-3-decennia-stokje-over]Romain Cools draagt na 3 decennia stokje over[/url]
Zou zijn naam juist geschreven zijn ?
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Video Aardappelen

Aardappelmarkt klaar voor volgende stap

Analyse Aardappelen

Marktprijs hoger: vallen nu aardappelen uit de boom?

Analyse Aardappelen

Onderkant PotatoNL wekt verbazing in de markt

Analyse Aardappelen

Belgen pushen markt aardappelen flink omhoog

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief