Nieuws Aardappelen

Romain Cools draagt na 3 decennia stokje over

6 Juli 2020 - Niels van der Boom - 1 reactie

Na dertig jaar lang letterlijk het gezicht te zijn geweest van de Belgische aardappelsector draagt Romain Cools – algemeen secretaris van Belgapom – het stokje over op 1 januari 2021. Tom Vandenkendelaere wordt dan CEO van zowel Belgapom als FVPhouse.

Belgapom maakt dit nieuws maandag 6 juli bekend. Het komend halfjaar werkt Cools zijn opvolger Vandenkendelaere in voor zijn nieuwe taak in de rol van adviseur. Naast CEO van Belgapom gaat hij ook FVPhouse leiden. Dit is de overkoepelende organisatie voor de handel van aardappelen, groente en fruit.

Aardappelvoorman
Cools groeide uit tot een van de meest bekende personen in de Europese consumptieaardappelsector. Dat is niet zo gek. Naast secretaris van Belgapom was hij secretaris-generaal van Europatat (de Europese federatie van aardappelhandelaren) en EUPPA (de branchevereniging van Europese aardappelverwerkers). Daarnaast is Cools CEO van het World Potato Congress. Deze rol blijft hij vervullen. De WPC is een internationaal netwerkevenement voor de aardappelsector.

Opvolger Vandenkendelaere was 6 jaar lang Europees Parlementslid (o.a. betrokken bij de commissie landbouw) en op dit moment interim-bestuurder van de West-Vlaamse stad Roeselare. Een gemeente die zeer nauw betrokken is bij de aardappelwereld. Ook is hij zelfstandig adviseur voor het Europees landbouwbeleid.

Verstevigen en verdedigen
Als Europees parlementslid maakte hij uitgebreid kennis met de Belgische aardappelsector. Vooral rond de diverse anti-dumping aantijgingen. Ook volgde hij de brexit onderhandelingen voor de sector. Naar eigen zeggen wil Vandenkendelaere de positie van de Belgische aardappel in de wereld nog verder verstevigen en verdedigen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
kleii 6 Juli 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/aardappelen/artikel/10888252/romain-cools-draagt-na-3-decennia-stokje-over]Romain Cools draagt na 3 decennia stokje over[/url]
Zou zijn naam juist geschreven zijn ?
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden