Belgapom

Marktupdate Aardappelen

Aardappelmarkt klaar voor volgende stap

De signalen zijn overduidelijk, de aardappelmarkt is toe aan een volgende stap. PCA/Fiwap en Belgapom hielden de notering vorige week nog gelijk maar met een vaste stemming zegt DCA Marktexpert Edwin Burgers en PotatoNL doet vandaag een stapje omhoog. Het verschil tussen het april en juni contract is precies €3. Wat zegt dat over hoeveel ruimte er in de prijs richting het einde van het seizoen zit?
25 April 2022
aardappelen akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Analyse Aardappelen

Marktprijs hoger: vallen nu aardappelen uit de boom?

De fysieke marktprijs van fritesaardappelen heeft de afgelopen weken een flinke sprong gemaakt. Dit laten de diverse noteringen in Noordwest-Europa zien. Voor telers klinkt een en ander als muziek in de oren, de afnemers houden er ongetwijfeld een andere redenatie op na.
11 Februari 2022
aardappelen aardappeloogst

Analyse Aardappelen

Onderkant PotatoNL wekt verbazing in de markt

Vandaag werd de uitkomst van de PotatoNL-notering met veel spanning afgewacht door de verschillende partijen in de markt. Afgelopen deed de Belgapom een voorzet. Kopt PotatoNL de bal vandaag in?
7 Februari 2022
frites puntzak

Analyse Aardappelen

Belgen pushen markt aardappelen flink omhoog

De Belgapom-notering steeg vandaag (vrijdag 4 februari) naar €20 per 100 kilo voor alle rassen. Een stijging van bijna 20%, oftewel €3) in een week mag een reuzenstap worden genomen. Opvallend daarbij was wel dat Belgapom de stemming stabiel noemt (aanbod is gelijk aan de vraag). Bij een stijging van €3 per 100 kilo verwacht je eerder de stemming 'vast'.
4 Februari 2022
aardappelen

Analyse Aardappelen

Volgende stap marktprijs Fontane richting 20 euro

Een rondje langs de velden leert dat de verwachting is dat de volgende stap van de Fontane marktprijs wel eens naar €20 kan zijn. Inmiddels wordt er in België voor dit ras €17 genoteerd (Belgapom 21 januari), veel aanbod zou er op deze prijs echter niet loskomen.
21 Januari 2022
aardappelen akkerbouw

Analyse Aardappelen

Positieve signalen uit de markt worden gedempt

Hoewel je zou zeggen dat de fysieke marktprijs voorzichtig naar een hoger niveau zou moeten kunnen, is daar qua signaalwerking nog weinig van terug te zien. Vrijwel alle aardappelnoteringen in Europa - van de Franse RNM tot aan de Duitse Reka - laten de laatste weken weinig verandering zien, hoewel de stemming over het algemeen als 'prijshoudend' wordt betiteld.
17 December 2021
aardappelen bewaring akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Stevige bodem onder de aardappeltermijnmarkt

Corona heeft momenteel ogenschijnlijk weinig vat op de aardappelmarkt. In de termijnmarkt zit voldoende steun voor een stevige bodem waar de notering niet doorheen zakt. Op de fysieke markt zaten de noteringen deze week zelfs voorzichtig in de lift.
26 November 2021
aardappelen akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Belgapom noteert dit seizoen alleen nog Fontane

Het Belgische Belgapom noteert vanaf het nieuwe seizoen van de bewaaraardappelen, alleen nog prijzen voor het ras Fontane. Voor andere rassen zoals Bintje en Challenger wordt wekelijks een 'waarneming' en 'marktstemming' gepubliceerd, maar geen officiële notering meer.
3 September 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox