Agrifoto

Nieuws Aardappelen

Den Hartigh verandert naam in Solana Holland

18 Oktober 2023 - Jesse Torringa - 3 reacties

Pootgoedveredelaar Den Hartigh uit Emmeloord gaat per 1 juli 2024 verder onder de naam Solana Holland. Den Hartigh is onderdeel van de Duitse Solana Groep, maar opereerde tot op heden onder hun eigen naam. Met de naamswijziging wil Den Hartigh zich samen met Solana Groep nadrukkelijker profileren op de internationale markt van pootaardappelen.

"We hebben in de groep meerdere dochterondernemingen verspreid over de wereld en we willen internationaal als één gezicht naar buiten treden. De naam Solana Holland past daarbij", verklaart Bernard Krijger, directeur van Den Hartigh in een reactie. Andere ondernemingen van de Solana Groep dragen al namen zoals Solana France, Solana Polska en Solana UK Seeds. Naast de naamswijziging en het logo verandert er niets, licht Krijger toe. "Het personeel, de werkwijze en al het overige blijft allemaal hetzelfde. Het is enkel de naam die wijzigt."

Den Hartigh houdt zich zowel bezig met het vermarkten als het veredelen van pootgoed. Binnen de Solana Groep wordt er op diverse vlakken nauw samengewerkt tussen de ondernemingen, zoals in het veredelen van (nieuwe) aardappelrassen. Bovendien is het bedrijf de afgelopen jaren gegroeid in omvang, terwijl het pootgoedareaal in heel Europa de laatste jaren juist afnam. King Russet is het grootste en bekendste ras van het bedrijf en wordt afgezet in de fritesindustrie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jesse Torringa

Jesse is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich met name op de akkerbouwsector waaronder graan en uien. Ook de kunstmestmarkt volgt hij op de voet. Daarnaast werkt Jesse op een akkerbouwbedrijf in Groningen met pootaardappelen als hoofdtak.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Abonnee
jan 18 Oktober 2023
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/aardappelen/artikel/10906408/den-hartigh-verandert-naam-in-solana-holland]Den Hartigh verandert naam in Solana Holland[/url]
gaat teler weer een centje kosten
alle logo moet weer veranderd worden
wat maakt het uit hoe je heet, je moet je rassen goed vermarktten en kweken
Abonnee
Arie arme tak. 18 Oktober 2023
Niet mee eens Jan. Of je Jan doedel heet of Jan van oranje, maakt geen verschil in de persoon, maar wel hoe een buitenstaander er tegen aan kijkt.
Abonnee
King telert 19 Oktober 2023
Als je een goede naam hebt hoef je hem niet te wijzigen in een naam van een zonnehemel Arie.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Aardappelen

Agrico breidt areaal uit door overname TPC

Nieuws pootaardappelen

Verlagingspercentage nacontrole is 31 procent

Nieuws pootaardappelen

Pootgoed industrierassen geleverd tot maat 70

Analyse pootaardappelen

Pootgoedareaal 2024 is een lastige legpuzzel

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox