Shutterstock

Nieuws Deltaplan

Minister Schouten trekt portemonnee voor insecten

12 Februari 2019 - Redactie Boerenbusiness - 13 reacties

In een Kamerbrief laat minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) weten dat zij achter het plan staat om de insectenpopulaties te herstellen. Dit zogenaamde 'Deltaplan Biodiversiteitsherstel' kan dan ook op (financiële) steun vanuit het ministerie rekenen.

Het Deltaplan Biodiversiteitsherstel is vorig jaar opgesteld door diverse bedrijven, kennisinstituten, maatschappelijke organisaties en boeren. Dit initiatief heeft als doel de insectenpopulatie in heel Nederland te herstellen.

Volle aandacht
Schouten laat aan de Tweede Kamer weten dat biodiversiteit haar volle aandacht heeft. Daarnaast ziet zij overeenkomsten tussen het Deltaplan en haar landbouwvisie. In die visie stelt Schouten de landbouwsector te willen verduurzamen, waarbij Nederland in 2030 wereldwijd de koploper in kringlooplandbouw moet zijn. Dit houdt in dat het kunstmestgebruik en gebruik van gewasbeschermingsmiddelen fors teruggebracht wordt.

Schouten schrijft graag mee te willen denken met de makers van het plan en organiseert daarom een gesprek tussen de diverse departementen en initiatiefnemers. De minister benadrukt dat zij de kar niet wil trekken en laat de regie bij de makers van het Deltaplan. "Voor de monitoring van de biodiversiteit op gebieds- en landelijk niveau moet de aanpak uitgewerkt worden. Ik ga deze uitwerking financieel ondersteunen en verken op het moment de mogelijkheden voor monitoring van insecten in het agrarisch gebied."

Lees hier de volledige Kamerbrief van Schouten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
13 reacties
dracula 12 Februari 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/10881335/minister-schouten-trekt-portemonnee-voor-insecten]Minister Schouten trekt portemonnee voor insecten[/url]
Eerst de vleermuispopulatie terugdringen, er blijft geen insect meer over
Abonnee
Kjol 12 Februari 2019
Kom maar op met geld, zaai ik bloemetjes.
???!!! 13 Februari 2019
nee Kjol, geen geld naar de boer, maar geld naar 'monitoring biodiversiteit',
kortom: zodra een boer één gewas zou willen telen: BOETE, niet divers.
zodra de boer wil spuiten: BOETE.
ze ziet er lief uit, maar ondertussen... ze laat zich wel heel eenvoudig transformeren tot Groen Links heks
Plot 13 Februari 2019
Goed bezig, begin maar eens met het niet meer verdelgen van wespennesten bij de burger.
Furm 13 Februari 2019
Een minister van landbouw die af en toe ook de belangen van de boer behartigt zou fijn zijn
Abonnee
vrij grof 13 Februari 2019
nee Furm dat doet ze niet want dat is niet sexy en zo ziet ze er ook niet uit!!
Dat mens heeft gewoon geen ballen en ziet niet in hoeveel centjes de agrarische sector ieder jaar weer het land binnen harkt.
De kip met de gouden eieren slachten daar zijn ze goed in.
Typisch ambtenaren gedrag.
Ton Westgeest 14 Februari 2019
De minister benadrukt dat zij de kar niet wil trekken.....
Nee, welke kar wil je wel trekken Muts?
Weer zo'n duister plan voor de bühne, net als van Dam deed met crisisgeld 3 keer uitgeven in de media, doet het goed bij het grote publiek en voor verkiezingen!
Jpk 14 Februari 2019
Het bewijs wordt steeds meer geleverd dat ned een natuurland moet worden .zie het afschaffen van pulse visserij en de toelating van synthetische gewas beschermingsmiddelen
kees 14 Februari 2019
Heb me de laatste ministers wel vaker afgevraagd wat de motivatie is om minister van landbouw te worden.
Abonnee
Kjol 14 Februari 2019
Jpk schreef:
Het bewijs wordt steeds meer geleverd dat ned een natuurland moet worden .zie het afschaffen van pulse visserij en de toelating van synthetische gewas beschermingsmiddelen
Het is nog veel erger, bij de pulsvisserij komt opeens de achterliggende bedoeling uit het duister, bedoeld of onbedoeld is het milieu daar opeens niet belangrijk meer maar draait het om geld.
Pulsvisserij is juist goed voor het bodemleven in de zee en wordt gezien als diervriendelijk en milieuvriendelijk, maar het probleem is dat de Nederlandse vissers nu zo'n grote voorsprong in de techniek hebben opgebouwd dat dit hoe dan ook door de andere EU landen de grond in moet worden geboord, de NL visser moet weer ouderwets met zijn sleepnet op pad, gelijk aan zijn EU collega's.
Nu heeft de NL landbouw vanouds identiek ook zo'n grote voorsprong opgebouwd ten opzichte van zijn EU collega's, zie daar hoe toevallig het repressieve EU instrument om de NL landbouw af te kunnen waarderen naar een ver verleden wordt ingezet.
Onze NL politici zouden op dat punt het slimme inzicht moeten hebben om dat te voorkomen, echter het tegenovergestelde gebeurt nu, in al hun onnozelheid en naïviteit hebben ze niet door dat ze voor het EU karretje gespannen worden.
Alles draait ook in de EU, uiteindelijk om economisch gewin en macht, het milieu verhaal wordt nu zo nu en dan handig ingezet als rookgordijn hiervoor, laat de NL boeren eerst maar wat minder produceren zullen ze in Brussel zeggen.
Ton Westgeest 15 Februari 2019
En je ziet dat het allemaal weer door de schimmige, onduidelijke en gemanipuleerde politiek komt.

Er wordt de vissers een pulskluif voorgehouden, met subsidies, investeren miljoenen, opgejut door de banken, scheepswerven, ze krijgen vergunning en als alles dan draait, dan wordt het gewoon verboden!

Er wordt de boeren ook een melkkluif voorgehouden, met subsidies, investeren miljoenen, opgejut door de banken, melkfabrieken, LTO, bouwend Nederland en als iedereen eraan voldoet, komen er ineens andere regels!

Zo gaat het ook met het klimaat... weet iemand nog van zure regen??? dat alle bomen dood gingen? Het bleek dat bij boerderijen de bomen het beste groeiden. CO2 uitstoot slecht? langs de snelwegen groeien de bomen dubbel zo hard! Ammoniak- emissie is slecht er moeten machines gemaakt worden om het in de bodem te spuiten......terwijl ze weten dat het slecht is voor het bodemleven! Mest moeten we afvoeren en kunstmest mogen we zoveel aanvoeren als we willen!

De politiek deugt niet, is corrupt, staat misschien wel onder druk van multinationals...
Het is wel duidelijk dat zij het niet hoeven te betalen, net als je van zure regen niets meer hoort, hoor je straks ook niets meer van CO2 en van ammoniak.....
Maar wie hebben dan allemaal hun zakken weer gevuld?????
Jpk 15 Februari 2019
Conclusie . Provinciale staten verkiezingen .stemmen op forum voor democratie en niet op linkse klimaat maffia
Ikker 16 Februari 2019
En volgende week doet iedereen in de stad zijn poes weer een vlooienbandje met Diazinon om de nek, kom op minister doe hier nu ook eens iets aan!
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
akkerbouw noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Politiek

‘Kweekvlees en plantaardig eiwit voor krimp veestapel'

Interview Henk Janknegt

'Vraag moet eiwitteelt toekomstbestendig maken'

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden