Shutterstock

Nieuws Samenwerking

Agroweer naar persoonlijk weerplatform voor boer

3 April 2019 - Redactie Boerenbusiness

Agroweer, het toonaangevende weerplatform voor agrarisch ondernemers op Boerenbusiness, is behoorlijk verbeterd en uitgebreid. Hiervoor zijn DCA MultiMedia, de uitgever van de website, en Infoplaza, onder meer bekend van Weerplaza en Buienalarm, een samenwerkingsverband aangegaan.

Het vernieuwde Agroweer is maandag 1 april 2019 gelanceerd. Een nieuw onderdeel is dat geabonneerde veehouders, akkerbouwers en tuinders van Agroweer een persoonlijke weerdienst voor hun eigen bedrijf kunnen maken. Agrarisch ondernemers ontvangen dan niet alleen gedetailleerde weerinformatie en adviezen voor hun gewassen, maar kunnen meerdere percelen van hun bedrijf toevoegen aan hun persoonlijke account.

Specifieke data
Agroweer geeft per perceel de specifieke weerdata en landbouwkundige adviezen; voorbeelden daarvan zijn het effect van de bespuitingen, de ziektedruk in een teelt en de effectiviteit van diverse werkzaamheden als kunstmest strooien of gras inkuilen. Alle data wordt gegeven voor zowel de huidige als komende weersomstandigheden. Via interactieve kaarten en tabellen heeft agrarisch ondernemer alle benodigde weerinformatie inzichtelijk in beeld voor het optimaliseren van zijn bedrijfs- en teeltstrategie.

Agroweer verstevigt met de samenwerking haar leidende positie op de agrarische weermarkt. DCA MultiMedia en Infoplaza kondigen daarbij aan verder te blijven werken aan de verdere professionalisering, continuïteit en betrouwbaarheid van het platform. Zo wordt Agroweer geïntegreerd in de app van Boerenbusiness, waardoor de abonnee ook zijn persoonlijke weerdienst op de smartphone kan inzien.

Agroweer
Een voorbeeld van het nieuwe Agroweer, met diverse nieuwe functionaliteiten.

'Weer belangrijk in risicomanagement'
"Het weer is een steeds belangrijker onderdeel in het risicomanagement van het agrarisch bedrijf. Het weer wordt immers grilliger en de extremen nemen toe. Daarom is gedetailleerde en betrouwbare data, toegespitst op de agrarisch ondernemer, voor ons een belangrijk onderdeel van de dienstverlening op Boerenbusiness", aldus Tim Vrolijk, adjunct-directeur van DCA MultiMedia.

Vrolijk is content over de deal met Infoplaza. "Door de introductie van nieuwe functionaliteiten, die uit feedback van onze abonnees en derden zijn ontwikkeld, kunnen we de agrarisch ondernemer nog beter faciliteren."

'Partijen vullen elkaar aan'
Volgens Menno Bom, de directeur van Infoplaza, vullen de partijen elkaar goed aan in Agroweer: "Infoplaza biedt gedetailleerde weersinformatie en specifieke landbouwkundige adviezen, terwijl DCA MultiMedia voor de praktische vertaalslag naar de agrarisch ondernemer in de praktijk kan zorgen."

agroweer kaart
Agrarisch ondernemers kunnen meerdere percelen toevoegen aan hun persoonlijke account.
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden