Agrifoto

Weerupdate Investering

Clarebout stapt in machinefabrikant Dewulf

2 April 2019 - Niels van der Boom - 6 reacties

Zwagers Hendrik Decramer en Thomas Decan nemen de leiding van machinefabrikant Dewulf Group in handen. Daarbij hebben ze een opvallende derde investeerder gevonden: Jan Clarebout. Deze investering staat wel los van familiebedrijf Clarebout Potatoes.

Het trio heeft, middels een kapitaalinjectie van de holding van Clarebout, de resterende familieleden Dewulf-Decramer uitgekocht. Zo hebben ze nu alle aandelen in handen. Hendrik Decramer, kleinzoon van de oprichter, is nu de directeur van Dewulf. Ook Decan is een actief bestuurder. Met het uitkopen van de resterende familieleden is ook Willem Decramer als CCO gestopt.

De Nederlander René Boeijenga is de huidige CEO van Dewulf Group. Hij draagt zijn functie in de komende maanden over aan Hendrik Decramer. Vervolgens gaat hij zich focussen op integratie van Dewulf Netherlands (voorheen Miedema) in de Belgische vestiging in Roeselare. Ook wordt er gewerkt aan de optimalisatie van de fabriek in het Friese Winsum.

Aardappelkennis
De instap van Clarebout is volgens Dewulf logisch. "Het zijn beiden West-Vlaamse familiebedrijven die dezelfde werkethos en mentaliteit hebben", zo zeggen ze. De kapitaalinbreng moet voor stabiliteit zorgen. Ondanks dat hij niet actief betrokken is, levert Jan Clarebout wel de nodige kennis van de aardappelsector.

De reden voor de investering noemt Clarebout persoonlijke interesse. Het is voor hem een belegging die losstaat van Europa’s grootste diepgevroren fritesproducent: Clarebout Potatoes. In 2017 had dit bedrijf een omzet van €600 miljoen met €22 miljoen winst.

Vertrekkende bestuurders
Dewulf hoopt de bestaande plannen sneller uit te voeren. Het heeft nu bijna 300 werknemers en behaalde in 2018 een omzet van ongeveer €65 miljoen. Het Belgische bedrijf kende een wat onzekere tijd, want in 2018 vertrok aandeelhouder en marketingdirecteur Guido Mangnus en 1 jaar eerder stopte familielid Karel Decramer als sales manager.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
6 reacties
schoenmakers1 2 April 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/10881914/clarebout-stapt-in-machinefabrikant-dewulf]Clarebout stapt in machinefabrikant Dewulf[/url]
straks wil Clarenbout alleen nog maar aardappels die met de Wulff machines geteeld zijn
EX planter 2 April 2019
en straks willen de poters die door een bv Grimme geplant worden niet meer groeien.

Binnen een paar jaar verandert de naam Dewulf in De wolf en dan weetje het.
Clarebout is bezig zijn aardappel imperium aan het klaar zetten voor verkoop. 2 vliegen in én klap dan: kassa en géén gemekker meer met lastige boeren
Kjol 2 April 2019
De slaven van Clarebout kunnen nu ook de machines bij hem kopen, wel handig toch?
Pieter@kpn.nl 3 April 2019
Hoe zou Grimme dit zien? Het zal toch niet zo (moeten) zijn dat Grimme als de enige producent van prima machines overblijft? Dan gaan bij dat monopoliebedrijf alle remmen los en zit je opgescheept met hun Duitse ideologie en prijzen.

Ik vraag me af waarom een bedrijf als VSS niet springt in het gat van de roep om lichtere machines. Ook nu nog worden veel (AMAC) wagenrooiers gebruikt. Teken dat het goede machines zijn die wel degelijk aan de behoeften van de onafhankelijke boer beantwoorden. Aan die machines komt ooit een eind. En dan? .... zien we dan wel weer?
Abonnee
vrijbuiter 3 April 2019
Daarom wou Jan mijn aardappelen niet. Ze waren met een AVR gerooid ;)
Deconinck Frans 4 April 2019
Nu nog een nieuwe aardappel soort Clare voor de telerboer gebruiken met contract en de rekening is ronduit
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
akkerbouw noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden