Clarebout

aardappelen akkerbouw aardappeloogst aardappelperceel ruggen grond

Inside Aardappelen

Eerste contractprijzen fritesaardappelen bekend

Terwijl de ene na het andere evenement wordt afgelast, ging aardappelvakbeurs Interpom Primeurs in Kortrijk wel door. Traditioneel is dat het moment om de eerste contractprijzen voor het nieuwe oogstjaar 2022 bekend te maken. Ook dat is niet veranderd. Wat doen de prijzen?
30 November 2021
aardappelen

Inside Aardappelen

Belgische contracten wenden grote verlaging af

In december deden verhalen de ronde dat Belgische aardappelverwerkers en handelaren de gecontracteerde volumes en vaste prijzen fors zouden verlagen. Met de contracten voor oogst 2021 op tafel blijken die verlagingen relatief mee te vallen.
15 Januari 2021
Clarebout

Inside Aardappelen

Clarebout wil nieuwe fabriek in Duinkerke

Het aardappelverwerkingsbedrijf Clarebout heeft plannen om een nieuwe fabriek te bouwen in Duinkerke. Duinkerke is een Franse stad vlakbij de grens met België. Deze nieuwe fabriek zou de eerste buitenlandse fabriek zijn van het bedrijf, geeft Clarebout aan.
20 December 2019
Clarebout

Nieuws Aardappelen

Onzekerheid rond nieuwe fabriek Clarebout

De fritesproducent Clarebout Potatoes had een locatie in het Waalse Frameries aangewezen voor een nieuwe fritesfabriek. Eerder trok het daar al een bewaarloods voor aardappelen op. Nu blijkt plotseling dat deze locatie niet zeker is. Speelt het aanzwellende protest een rol?
15 Mei 2019
Clarebout

Nieuws Aardappelen

Aanzwellend protest tegen nieuwe fabriek Clarebout

De nieuwe fabriek die aardappelverwerker Clarebout wil gaan bouwen, levert behoorlijk wat protesten op. De fabriek, die in het zuiden van België gebouwd moet worden, is de zoveelste fabriek die met dit soort tegenslagen te maken krijgt.
9 April 2019
aardappelen pootgoed aardappeloogst DeWulf

Weerupdate Investering

Clarebout stapt in machinefabrikant Dewulf

Zwagers Hendrik Decramer en Thomas Decan nemen de leiding van machinefabrikant Dewulf Group in handen. Daarbij hebben ze een opvallende derde investeerder gevonden: Jan Clarebout. Deze investering staat wel los van familiebedrijf Clarebout Potatoes.
2 April 2019
frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Clarebout zet in op monstergroei

Clarebout Potatoes, de grootste producent van diepgevroren frites in Europa, heeft plannen gepresenteerd voor een nieuwe fritesfabriek in de Waalse plaats Frameries. De ambitie is een gigantische productiestijging, die tevens veel banen op moet leveren.
16 Januari 2019
aardappelen aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Clarebout wil fabriek in Wallonië bouwen

Clarebout heeft aangegeven een nieuwe verwerkingsfabriek te willen bouwen in Frameries (Wallonië). Het bedrijf wil in de nieuwe fabriek dagelijks 2.300 ton frites en 500 ton andere aardappelproducten produceren.
8 Januari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden