Shutterstock

Nieuws Noodweer

Grote variatie in neerslag, weinig schade

6 Juni 2019

In de nacht van woensdag 5 juni op donderdag 6 juni zijn op veel plekken forse hoeveelheden neerslag gevallen. Vooral het westen van het land, met uitzondering van Zeeland, heeft een forse bui mogen ontvangen. Waar viel de meeste neerslag, en heeft het noodweer nog voor schade gezorgd?

In het westen van Nederland is afgelopen nacht behoorlijk wat neerslag gevallen. De provincie Noord-Holland kreeg de grootste hoeveelheden te verwerken, want daar viel op sommige plekken ruim 30 millimeter. Ook in de provincies Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg viel er gemiddeld meer dan 20 millimeter.

Verder in het noordoosten viel de minste neerslag, vooral in de provincie Groningen is weinig neerslag gevallen. Daar bleef het namelijk bij circa 3 millimeter. In Oost-Brabant, Noord-Holland en de Noordoostpolder viel woensdag 5 juni de meeste neerslag. Echter, over het algemeen viel toen wel minder neerslag dan afgelopen nacht.

Schade valt mee
Jan Schreuder, de directeur bij Vereinigte Hagel, laat weten dat het tot nu toe meevalt met het aantal schademeldingen. Hoewel in het oosten van het land minder neerslag viel, is daar volgens verzekeraar Interpolis wel de meeste schade gemeld.

Daarnaast kwam ook in de Boerenbusiness Gewastour naar voren dat er een grote variatie was in neerslag tussen de percelen. Het perceel in Middenmeer ontving woensdag op donderdag de meeste regen.

Een overzicht van de neerslag die in de 24 uur voor 10:00 uur donderdag 6 juni viel. Bron: Buienradar.
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox