Noodweer

Boerenbusiness

Nieuws Economie

Noodweer wordt steeds duurder voor verzekeraars

De schade door weersextremen loopt dit jaar al flink in de papieren. Het Duitse verbond van verzakeraars (GDV) schat dat de schade door storm, hagel en hoosbuien tot en met juni al is opgelopen tot €1,7 miljard. Daar zit de schade van de afgelopen dagen nog niet bij.
16 Juli 2021
regen

Nieuws Weer

Lokale hoosbuien zetten percelen blank

Op verschillende plekken vielen gisteren hoosbuien die korte tijd percelen volledig blank zetten en kavelsloten lieten overstromen. Soms viel daar ook hagel bij. Vooral in Noord-Nederland werd het nat, maar verder zuidelijk viel soms ook een pittige bui.
12 Mei 2021
overstroming nieuwzeeland Nieuw-Zeeland

Nieuws Nieuw-Zeeland

Van kurkdroge zomer naar natte voeten in de winter

Het noordelijkste puntje van Nieuw-Zeeland kampt met heftige overstromingen. Een enorme weersomslag na een kurkdroge zomerperiode. Waar de gewassen in januari nog verdroogden worden ze nu letterlijk overspoelt met water. (Melk)veehouders moeten noodgedwongen vee verplaatsen om aan de overstromingen te ontkomen.
23 Juli 2020
Boerenbusiness

Nieuws Agroweer

Noodweer teistert Groningse boerderijen

Kapot gehagelde (stal)daken en omgewaaide rijen bomen. Het resultaat van hagelstenen van 2-4 centimeter en valwinden tot 150 kilometer per uur die zaterdag een gebied van Assen tot aan de Duitse grens in Oost Groningen in meer of mindere mate teisterde.
29 Juni 2020
Schade 2019

Nieuws Weer

Hagelbui decimeert gewassen zuidwesten

Een kortstondige en zeer felle hagelbui trok zaterdagmiddag 20 juli over de Zuid-Hollandse Eilanden heen. De hagelstenen tot 4 centimeter doorsnee decimeerden de gewassen en sloegen het loof compleet weg. Van herstel lijkt weinig sprake meer.
22 Juli 2019
overstroming australie

Nieuws Akkerbouw

Wat is de schade na noodweer in Engeland?

In het oosten van Engeland viel woensdag 12 juni in korte tijd een enorme hoeveelheid neerslag. Ook in de dagen daarvoor en daarna regende het behoorlijk. Eén van de belangrijkste akkerbouwgebieden in het land, waar veel groentegewassen worden geteeld, heeft forse hinder ondervonden van de regen. Hoe is het schadebeeld?
17 Juni 2019
aardappelen akkerbouw aardappelperceel regen nat Engeland UK

Nieuws Noodweer

Grote variatie in neerslag, weinig schade

In de nacht van woensdag op donderdag zijn op veel plekken behoorlijke hoeveelheden neerslag gevallen. Vooral het westen van het land, met uitzondering van de provincie Zeeland, heeft een forse bui mogen ontvangen. Waar viel de meeste neerslag, en heeft het noodweer nog voor schade gezorgd?
6 Juni 2019
overstroming

Nieuws Weersextremen

Corn Belt zwaar getroffen door overstromingen

De overstromingen als gevolg van de overweldigende regenval houden flink huis in de Amerikaanse Corn Belt, waarbij vooral de staat Nebraska zwaar is getroffen. Aangezien de rivieren ver buiten hun oevers treden, worden nu ook andere staten bedreigd.
19 Maart 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox