Eigen foto

Nieuws Weersverzekering

Geen belasting meer over Brede Weersverzekering

18 September 2019 - Anne Jan Doorn - 5 reacties

De Brede Weersverzekering is vanaf 1 januari 2020 vrijgesteld van de assurrantiebelasting (21%). Het kabinet heeft hiervoor toestemming gekregen van de Europese Commissie.

Deze regeling kost de Nederlandse schatkist ongeveer €7 miljoen per jaar, zo blijkt uit de belastingplannen die met Prinsjesdag zijn gepresenteerd. Volgens de Nederlandse overheid wordt deze verzekering, tegen extreme weersomstandigheden, hierdoor een stuk goedkoper.

Deskundigen schatten in dat door de vrijstelling circa 9% meer boeren en tuinders deel zullen nemen aan de brede weersverzekering. Een verlaging van de schadedrempel zal voor 0% tot 30% meer deelnemers leiden. Een hoger aantal deelnemers leidt vaak tot lagere premies.

Subsidie verlaagd
Wel wordt de subsidie op de verzekering verlaagd. Vanaf 1 januari krijgen deelnemers dus een kleiner deel van de premiekosten terug. Om hoeveel minder het gaat is nog onduidelijk. Volgens Jan Schreuder, directeur van Vereinigte Hagel, is dit percentage echter verwaarloosbaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
5 reacties
captain gone 18 September 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/10884048/geen-belasting-meer-over-brede-weersverzekering]Geen belasting meer over brede weersverzekering[/url]
Al meerdere jaren heb ik deze verzekering maar bij schade valt het altijd vies tegen wat je uitbetaald krijgt, mijn advies als je het zelf financieel kan dragen niet aan beginnen. En zoals ik nu om mij heen hoor gaan er steeds meer telers mee stoppen.
truus 18 September 2019
idd ik kap er ook mee laatste jaar geweest
truus 18 September 2019
idd ik kap er ook mee laatste jaar geweest
Harry 20 September 2019
Wil er juist wel mee beginnen
schoenmakers 1 20 September 2019
als het waterschap eens gewoon zijn werk zou doen zouden we meer aan hebben
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox